”Urgie” la jumătatea lunii aprilie: Mii de oameni din estul ţării, fără curent electric din cauza ninsorilor

20 apr 2017 Autor: Ilinca Nazarie

Mii de oameni din estul şi nord-estul ţării au rămas, joi, fără curent electric, după ce vântul şi zăpada au distrus stâlpi de electricitate şi puncte de transformare. În Iaşi, pe drumul care leagă localităţile Slobozia şi Voineşti se circulă îngreunat, mai mulţi arbori fiind doborâţi pe şosea.

În zona Moldovei sunt sute de localităţi fără energie electrică, după ce vântul a distrus stâlpi şi puncte de transformare.

Potrivit reprezenanţilor DelGAZ, furnizorul de energie electrică din estul ţării, au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere ale acestora.

Astfel, mii de oameni au rămas fără curent electric

În judeţul Neamţ, sunt stâlpi de medie tensiune rupţi în zonele Potoci şi Vaduri, fiind întreruptă alimentarea cu energie la staţiile de pompare a apei din zonă.

De asemenea, sunt nealimentate, total sau parţial, o linie de medie tensiune şi 51 de posturi de transformare din judeţul Botoşani.

În judeţul Bacău sunt afectate şapte linii de medie tensiune şi 191 de posturi de transformare, iar în judeţul Iaşi sunt afectate patru linii de medie tensiune şi 115 posturi de transformare.

În Neamţ au fost afectate 11 linii de medie tensiune şi 430 de posturi de transformare.

De asemenea, în judeţul Suceava sunt 13 linii de medie tensiune şi 165 posturi de transformare afectate, iar în judeţul Vaslui sunt 11 linii de medie tensiune şi 328 de posturi de transformare.

În judeţul Iaşi, drumul care leagă localităţile Slobozia şi Voineşti este parţial blocat după ce mai mulţi copaci s-au rupt din cauza vântului puternic şi a ninsorilor abundente. Aici se circulă îngreunat până când echipele Ocolului Silvic vor ridica arborii doborâţi.

 

 
Cuvinte cheie:
NINSORI
, CURENT ELECTRIC
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide