Eveniment

Vacanta all-inclusive. La Mamaia, mai scump decat in Grecia sau Turcia. Cum comentati?

Vacanta all-inclusive. La Mamaia, mai scump decat in Grecia sau Turcia
11.05.2009, 00:00 227

Un sejur pe litoralul romanesc la un hotel cu regim all-inclusive are un pret mai mare decat o vacanta in strainatate in destinatii precum Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Astfel, daca o vacanta de sapte nopti la un hotel de trei stele cu all-inclusive (cazare si trei mese, plus gustari si bauturi alcoolice si racoritoare) din statiunea Jupiter costa de la 312 euro (fara transport asigurat), un pachet in care este inclus transportul cu avionul in statiunea Kusadasi incepe de la 319 euro, potrivit datelor furnizate de agentiile de turism prezente la targul din parcul bucurestean Izvor care s-a incheiat ieri.
Diferenta intre cele doua pachete este data de costul suplimentar pe care il va suporta turistul pentru transport, dat fiind faptul ca pachetele de vacanta pe destinatii interne nu includ aceasta facilitate. „Au fost turisti care au cerut pachete cu all-inclusive pe litoralul romanesc. Noi avem cinci hoteluri care ofera aceste servicii in timpul sezonului de vara", a declarat Noemi Hagan, asistent manager al Eximtur, agentie care opereaza in special destinatii interne.
Daca pretul unei vacante de sapte nopti la un hotel patru stele cu all-inclusive in Mamaia este de minim 394 de euro in iulie, pentru un sejur intr-o statiune din Bulgaria, in conditii similare, pretul incepe de la 329 de euro. Desi pachetele de vacanta pentru Bulgaria sunt mai ieftine decat cele pentru Grecia si Turcia, preferatele romanilor raman cele doua destinatii.
Unul dintre vizitatorii la targul de turism, George Neagu, care lucreaza intr-o agentie de publicitate, a spus ca va cumpara un pachet de vacanta intr-o destinatie externa. „Vreau sa merg in vacanta de vara in Grecia sau Turcia cu all inclusive, in cazul in care vom gasi o oferta, bugetul alocat fiind de 500-600 de euro de persoana", a declarat el. Gabriela si Radu, de profesii economist si respectiv jurist, au spus ca vor alege un pachet de vacanta in Turcia pentru luna iunie. „Preturile sunt mai bune decat cele din Romania, de aceea optam pentru o destinatie externa", au spus ei.
„Am avut cereri si pentru vacante mai luxoase in Turcia si Grecia, la hoteluri de cinci stele in regim de all-inclusive, ale caror preturi variaza intre 1.000 si 1.800 de euro pentru un sejur de sapte nopti, cu transportul asigurat", a declarat un reprezentant al agentiei de turism La Piovra Turista.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO