Eveniment

Vanzarile de utilaje de constructii au urcat cu peste 35%

25.04.2008, 20:32 15

Vanzarile de utilaje de constructii au crescut cu peste 35% in primele trei luni din 2008, de la circa 600 de unitati in perioada similara a anului trecut la mai mult de 820 de unitati, potrivit datelor furnizate de Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC). Datele se refera la vanzarile realizate de cele 30 de firme membre ale ADUC, care acopera circa 95% din piata utilajelor de constructii, a declarat secretarul general al asociatiei, Petre Moroianu.
El a precizat ca informatiile privind vanzarile din primele trei luni includ doar unitatile noi comercializate, nu si utilaje second-hand. Piata de desfacere pentru utilaje de constructii cuprinde unitati terasiere si complementare. Vanzarile de utilaje complementare, care includ, printre altele, macarale, betoniere purtate sau stationare, repartitoare pentru asfalt sau concasoare, au urcat cu circa 9%, potrivit sursei citate. In 2007 au fost livrate, potrivit ADUC, peste 3.600 de utilaje de constructii, fata de 1.525 de unitati in anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO