Eveniment

Vanzarile Syngenta, sub asteptari

19.11.2003, 00:00 36

Seceta prelungita si scaderea semnificativa a pietei au determinat vanzari sub asteptari pentru Syngenta, unul din primii trei furnizori de seminte si ingrasaminte din Romania.
"Am reusit sa ajungem doar la 95% din vanzarile estimate", a spus ieri Marc Bonfils, directorul general al Syngenta Agro SRL. Bonfils nu a mentionat cifra de afaceri. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de dolari, conform Ministerului Finantelor.
"Vanzarile de anul viitor depind foarte mult de conditiile climaterice", a spus Bonfils. La nivel international compania a inchis in ultimii doi ani 8 unitati de productie din Vestul Europei. "Avand in vedere ca industria de profil este in scadere si multe capacitati de productie au fost inchise, in Romania livram substante active sau premix-uri pe care ulterior le ambalam in functie de cerintele clientilor. Avem o capacitate de productie in Ungaria foarte aproape de granita cu Romania iar in trecut am produs samanta aici si foarte probabil vom relua aceasta activitate in viitor", a declarat Bonfils.
Bonfils a deplans accesul greu la credite al producatorilor agricoli si decapitalizarea acestora si s-a aratat ingrijorat de modul cum va suporta piata romaneasca aderarea la Uniunea Europeana in conditiile in care peste 60% din ingrasamintele folosite aici sunt interzise in spatiul comunitar.
Syngenta Agro SRL este prezenta in Romania de doi ani si reprezinta grupul elvetian Syngenta Agro AG, unul dintre cei mai mari producatori mondiali in furnizarea produselor pentru protectia culturilor precum si seminte pentru culturi de camp si legume.
Printre principalii competitori ai companiei pe piata romaneasca sunt firmele Pioneer sau Monsanto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO