Eveniment

Videanu a schimbat sefii Nuclearelectrica si Electrica

26.01.2009, 20:17 42

Adriean Videanu, ministrul economiei, l-a numit pe Pompiliu Budulan in locul lui Teodor Chirica la conducerea Nuclearelectrica, in timp ce in functia de director general la Electrica a fost adus Ioan Folescu care-l inlocuieste pe Corneliu Stan.
Budulan este membru al PD-L si consilier al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), iar Folescu este fost angajat al Electrica, in prezent om de afaceri si vicepresedinte al PD-L Dambovita.
Oficialii Ministerului Economiei au anuntat la inceputul saptamanii trecute ca acestea sunt ultimele numiri in functie din partea PD-L in cadrul companiilor de stat, PSD urmand sa-si aleaga oamenii pe care sa-i puna la conducerea companiilor Hidroelectrica si Transgaz. Miscarea a fost anuntata oficial inca de saptamana trecuta de catre secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban care a precizat la acea perioada ca in aceste schimbari nu conteaza doar criteriul politic, ci si cel valoric, adaugand ca in cazul in care noii directori nu au rezultate dupa 6 luni vor fi la randul lor schimbati. Serban a mai spus ca in cazul Transgaz si Hidroelectrica nominalizarile nu vor veni din partea PD-L, ci a PSD.
In ultimele saptamani, ministrul economiei Adriean Videanu a schimbat directorii generali ai complexurilor energetice din Oltenia, SNLO, Romgaz si Transelectrica.
 
Ursache, iar la AVAS
 
Mircea Ursache va fi propus de PSD pentru a prelua sefia AVAS, in timp ce presedintele TSD Bucuresti, Bogdan Georgescu, este propus pentru functia de vicepresedinte, au declarat ieri surse din PSD. Ursache a mai detinut presedintia AVAS in timpul Cabinetului Nastase. El a fost, de asemenea, pentru o scurta perioada de timp, si presedinte al PSD Bucuresti. Presedintele TSD Bucuresti, Bogdan Georgescu, va fi propus de PSD pentru functia de vicepresedinte al AVAS, au mai aratat sursele citate. Mediafax
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO