Eveniment

Videanu spune că statul va observa preţurile din economie

20.07.2010, 23:07 17

Adriean Videanu, ministrul economiei, a declarat că ObservatorulPreţurilor, instrument prin care autorităţile încearcă să analizezeevoluţia preţurilor la produsele de bază din 1.400 de puncte demonitorizare, nu va interveni în niciun fel nici asupracomerciaţilor şi nici asupra consumatorilor, acesta fiind pur şisimplu un mod de informare al cetăţenilor, în contextul în care înperioadele de criză pot apărea speculaţii în piaţă.

Videanu nu a precizat însă cât va dura implementarea acestuiproiect care va fi derulat prin intermediul inspectorilor de laAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, instituţiesubordonată Ministerului Economiei, şi nici câţi bani va costa. "Arputea fi un portal pe internet sau o linie verde unde cetăţenii sevor putea informa în legătură cu o preţul pentru o serie de produsealimentare", a spus Videanu.

Practic, un consumator va putea după intrarea în funcţiune aacestui instrument să compare preţurile pentru un anumit produscare este comercializat în 1.400 de puncte de vânzare pornind de lahipermarketuri, supermarketuri, magazine de cartier sau pieţe şiapoi să ia decizia de cumpărare.

"Vom avea consultări cu marii retaileri", a mai precizatVideanu.

Potrivit acestuia, în Grecia un astfel de instrument a fost dejaimplementat, iar reducerile au fost de 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO