Eveniment

Vintu, citat pentru a fi audiat ca inculpat in dosarul BID

12.01.2006, 19:28 17

Sorin Ovidiu Vintu a fost citat pentru a fi audiat in dosarul referitor la constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID), in care are calitate de inculpat, instanta Judecatoriei Sectorului 1 dispunand ieri ca, in cazul in care nu se prezinta, sa fie adus cu mandat.

Sorin Ovidiu Vintu a lipsit, ieri, de la termenul in procesul de la Judecatoria Sectorului 1, unde a fost luat in discutie dosarul privind constituirea BID. Avocatul omului de afaceri a invocat problemele de sanatate ca motiv al absentei, dar nu a facut dovada cu acte medicale a bolii de care ar suferi Vintu.

Instanta a dispus ca, la termenul urmator in proces, Vantu sa fie audiat ca inculpat, iar in cazul in care omul de afaceri nu se va prezenta in fata magistratilor, sa fie adus cu mandat, cu insotitor.

Tot ieri, in acest dosar, instanta a audiat-o ca martora pe Ioana Maria Vlas - fostul administrator al SOV Invest.

Vlas a declarat ca nu stie nimic despre modul de constituire a BID, dar a sustinut ca Vintu nu a avut carnet de investitor la aceasta banca. Totodata, Vlas a declarat ca banii pentru constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare au fost ai investitorilor FNI.

Ea l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vintu ca a trimis ilegal cererile de rascumparare a banilor depusi la FNI pe carnetele lui Nicolae Popa, fostul director general al grupului de firme Gelsor, in conditiile in care omul de afaceri nu era titular al acestor acte.

Instanta a stabilit ca judecata in acest dosar sa fie reluata la 1 februarie.

In dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare, Sorin Ovidiu Vintu a fost acuzat de fals in declaratii si uz de fals intrucat, pentru a dobandi calitatea de actionar majoritar, in momentul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare, ar fi declarat in fals ca sumele aduse drept aport la capitalul social sunt venituri personale si nu credit, contrar prevederilor Legii 58/1998 privind activitatea bancara.

Potrivit anchetatorilor, Vintu ar fi declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, dar ar fi folosit sume pe care i le-ar fi pus la dispozitie Nicolae Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO