Eveniment

Vizita FMI incepe la Banca Nationala

26.01.2005, 00:00 12



Noul negociator-sef al FMI pentru Romania, Emanuel van der Mensbrugghe, incepe astazi discutiile cu autoritatile romane printr-o vizita la Banca Nationala.



Urmeaza in programul zilei o intalnire cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, iar dupa-amiaza sunt prevazute discutii cu ministrul finantelor, Ionut Popescu, si apoi cu ministrul de stat responsabil cu coordonarea activitatilor economice, Adriean Videanu. Joi, reprezentantii Fondului se vor intalni cu ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. Potrivit programului in forma actuala, vizita misiunii FMI ar urma sa se incheie pe 12 februarie. Principala problema de discutat: solutii de incadrare a bugetului general consolidat intr-un deficit cat mai scazut, de 0,7-1% din PIB, pentru sustinerea obiectivului de reducere a inflatiei pana la 7%. Pe lista mai figureaza continuarea procesului de majorare a tarifelor la utilitati, politica salariala in sectorul bugetar si al companiilor de stat, privatizarea si pierderile inregistrate de unele societati publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO