Eveniment

Voest Alpine ia in calcul Romania pentru un combinat de otel

11.01.2008, 18:43 59

Voest Alpine, cel mai mare producator austriac de echipamente pentru industria siderurgica intentioneaza sa construiasca un megacombinat siderurgic la malul Marii Negre, Romania fiind o posibila destinatie, spun surse oficiale.
Reprezentantii austrieci s-au intalnit la finele anului trecut cu oficialitatile romane pentru a purta discutii in legatura cu acest proiect, care necesita o suprafata de peste 1.000 ha.
Voest Alpine ia in calcul trei posibile locatii pentru constructia combinatului, respectiv Romania, Bulgaria si Ucraina, toate cu deschidere la Marea Neagra. Austriecii au un interes strategic pentru aceste amplasamente, intrucat reduc costurile de transport, mai ales in conditiile ascensiunii pretului la carburanti pe pietele internationale.
Printre avantajele pe cale le-ar avea Voest Alpine in cazul in care ar alege sa construiasca combinatul in Romania se numara faptul ca acestia au realizat deja investitii importante pe piata noastra prin achizitiile unor companii din Satu Mare si Buzau.
In plus, aici costurile salariale sunt inca destul de scazute la care se adauga usurinta de comunicare, spre deosebire de celelalte tari din spatiul slav vizate ca posibile locatii.
Extinderea Voest Alpine pe piata est-europeana vine in contextul in care cererea la nivel mondial face ca pretul otelului sa fie intr-o continua ascensiune.
Mittal-Arcelor, cel mai mare producator de otel din lume, se extinde puternic prin achizitii pe plan mondial, acesta detinand importante combinate de productie a otelului si in Romania, la Galati si Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO