Eveniment

Vosganian: Fonduri substantiale pentru drumuri la rectificare

08.07.2008, 20:10 17

O noua rectificare bugetara va avea loc in prima sedinta de guvern dupa ce va fi promulgata legea de abilitare si va viza alocarea de fonduri pentru infrastructura, armata si alimentarea cu apa a zonelor rurale, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian.
El a mai precizat ca banii din rectificare vor fi folositi exclusiv pentru investitii.
"Rectificarea prevede alocarea substantiala de fonduri pentru infrastructura feroviara, cea rutiera, pentru pietruirea drumurilor judetene, reabilitarea comunelor in privinta alimentarii cu apa. Discutam acum si proiecte pentru inzestrarea armatei", a mai spus Vosganian.
Guvernul a anuntat ca intentioneaza ca, in perioada vacantei de vara parlamentare, programata pentru perioada
1 iulie - 1 septembrie 2008, sa rectifice bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat din acest an, precum si sa adopte o serie de reglementari financiare in domeniul invatamantului.
In ceea ce priveste proiectul reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, ministrul a precizat ca se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an sa se finalizeze noile negocieri cu investitorii selectati dupa ce statul a decis ca-si doreste 51% din proiect, fata de nivelul de 20% anuntat initial, iar valoarea celor doua reactoare a ajuns la 4 miliarde de euro, dublu fata de primele estimari.
"Speram sa demaram operatiunile pentru unitatile 3 si 4 in acest an, daca vine actul de la Bruxelles", a spus Vosganian.
Consiliul Concurentei a transmis autoritatilor de la Bruxelles o notificare privind modificarea participatiei pe care o va detine Nuclearelectrica la investitia de la Cernavoda, de la 20% la 51%. Pentru a putea incepe constructia celor doua reactoare nucleare statul trebuie sa se inteleaga cu cele sase companii straine implicate in proiect asupra nivelului participatiei fiecareia. In proiect sunt implicate si CEZ (Cehia), Enel (Italia), Iberdrola (Spania), ArcelorMittal Romania, Elctrabel (Belgia) si RWE (Germania). Potrivit primelor estimari, reactoarele ar fi trebuit sa intre in functiune in 2014-2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO