Eveniment

Vosganian: Romania are nevoie de 500.000 de angajati

13.11.2007, 20:18 11

Romania are un deficit de forta de munca de aproape 500.000 de salariati, in special in constructii, industria grea, industria mecanica si auto, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian.
"Avem un deficit pe piata muncii de aproape jumatate de milion de muncitori. Este nevoie de mai multi ingineri, meseriasi, mecanici, fierari-betonisti", a spus Vosganian la o conferinta pe tema invatamantului profesional si tehnic. El a afirmat ca expansiunea sectorului constructiei de automobile trebuie sa genereze o restructurare a invatamantului, iar mediul de afaceri trebuie sa participe la procesul de educatie.
Invatamantul tehnic si profesional va avea in 2008 un buget de 22 ori mai mare, a spus Vosganian, fara sa dea detalii.
"In Romania sunt peste 600 de institutii scolare private, de la gradinite la licee, dar multe licee private sunt printre cele mai bune din tara, spre deosebire de unele facultati private", a aratat Vosganian.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat la deschiderea anului scolar ca Executivul va aloca educatiei, in 2008, fonduri bugetare echivalente cu 6% din PIB, pentru continuarea programului de investitii in infrastructura sistemului si "valorizarea" corpului profesoral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO