Eveniment

Zborurile de pe Baneasa se muta de astazi pe Otopeni

10.05.2007, 19:56 58

Zborurile de pe aeroportul Baneasa Aurel Vlaicu se vor muta, incepand de astazi, pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni, ca urmare a inchiderii aeroportului Baneasa pentru renovari, potrivit reprezentantilor celor doua companii.
In acest sens, reprezentantii aeroportului Otopeni au suplimentat cu 75% numarul portilor de control si au reorganizat ghiseele check-in, potrivit Mediafax.
Reprezentantii aeroportului Henri Coanda estimeaza o crestere de 50% a traficului pe Otopeni, si ca urmare a preluarii companiilor care au operat pana acum de pe aeroportul Baneasa. Astfel, circa 25% din cresterea traficului va fi determinata de intensificarea activitatii companiilor aeriene care activeaza la Otopeni, un avans de 7% va fi consecinta intrarii pe piata a unor operatori noi, restul (18%) fiind consecinta mutarii low-cost-urilor de la Baneasa pe Otopeni. Printre companiile aeriene care operau pe Baneasa se numara Blue Air, MyAir, Wizz Air, Sky Europe si Germanwings.
Aeroportul Baneasa va fi in reparatii timp de doua luni si jumatate, investitiile pentru repararea pistei ridicandu-se la circa 8 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei. Traficul pe Baneasa a crescut cu peste 80% anul trecut, ajungand la 700.000 de pasageri. In acelasi timp, traficul pe Otopeni a fost anul trecut de 3,5 mil. pasageri, in crestere cu 16% fata de 2005.
Recent s-a aprobat fuziunea celor doua aeroporturi, iar Gabriel Tara, actualul director al Otopeni, va ocupa functia de director general al Aeroporturi Bucuresti, potrivit lui Ludovic Orban, ministrul transporturilor. Potrivit acestuia firma Aeroporturi Bucuresti va deveni operationala in prima jumatate a lunii mai, iar in termen de o luna vor fi initiate procedurile de privatizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO