Eveniment

Zeci de persoane, evacuate dintr-un mall din Arad din cauza unui incendiu

Zeci de persoane, evacuate dintr-un mall din Arad din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

12.06.2017, 23:41 10368

Zeci de persoane care se aflau luni seara într-un centru comercial din Arad au părăsit clădirea, fiind evacuate pe scara de incendiu din cauza unui incendiu care a cuprins o hotă din zona cu produse de mâncare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fumul produs de incendiul izbucnit la hotă a declanşat, iniţial, alarma la parcarea de la etajul doi al mall-ului, iar ulterior, la 112 s-a anunţat fum într-o sală de cinema a Cinema City din interiorul Mall-ului.

„Complexul comercial este evacuat, se fac cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului şi pentru căutarea altor surse de incendiu sau focarelor ascunse. S-a semnalat prezenţa unui incendiu la etajul 2 în parcare. Ulterior, un nou apelant a sunat şi a anunţat un miros puternic de fum într-una dintre sălile cinematografului", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

La faţa locului au ajuns două autospeciale de stingere, o autospecială de căutare-salvare şi o autospecială SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifestă în zona de food la una dintre hotele de evacuare a aburului, s-a aprins uleiul din hotă.(...). Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum ceea ce a şi declanşat sistemul de observare a incendiilor din complexul comercial", a mai spus Pleşca.

La ora transmiterii acestei ştiri, alimentarea cu energie electrică a centrului comercial a fost oprită de către reprezentanţii mall-ului pentru a evita producerea altor incidente, la faţa locului aflându-se echipaje de poliţie care supraveghează zona şi pompierii, care continuă cercetările.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO