Eveniment

ZF Capital Markets Summit 2023. Dănuţ Burtan, Manager Customer Service, CAPEX: Toată această perioadă a facut investitorii să fie mai prudenţi şi maturi, să nu se sperie atât de repede, sentimentul investitorilor este unul bun

ZF Capital Markets Summit 2023. Dănuţ Burtan, Manager...

Autor: Valeriu Dănilă

13.03.2023, 18:35 167

Provocările din ultima perioadă au schimbat profilul investitorului român, este de părere Dănuţ Burtan, Manager Customer Service, CAPEX.com. Prezent la ZF Capital Markets Summit 2023, acesta explică că investitorii nu se mai sperie de şocurile din piaţă atât de uşor deoarece au devenit maturi şi prudenţi. Dănuţ Burtan crede că un rol important îl joacă înşăşi bursa, care este una reglementată, oferind astfel siguranţă investitorilor.

„Toată această perioadă a facut investitorii să fie mai prudenţi şi maturi, să nu se sperie atât de repede, sentimentul investitorilor este unul bun. S-au maturizat în această perioadă. Românii încep să se diversifice şi să afle mai multe despre piaţa de capital. Consider că piaţa de capital din România fiind una reglementată, reuşeşte să ofere siguranţă investitorilor. În toată această ecuaţie, educaţia este foarte importantă. Am demarat un proiect unde explicăm pe înţelesul tuturor, de la principiile de bază ale pieţei de capital până la strategii avansate pentru investitori.”

Ce a mai declarat acesta:

„Am văzut un interes mult mai mare pentru informare, în privinţa aurului, cel puţin, care a avut şi o creştere în această perioadă. Îşi păstrează statutul de activ de refugiu.”

„Cea mai aşteptată listare de pe piaţa primară este Hidroelectrica. Aceasta ar putea aduce un nou influx de investitori pe piaţa de capital.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO