Finanţe personale

BCR plăteşte până în aprilie dobânzi de 7% la depozitele în lei

Autor: Ciprian Botea

28.02.2011, 23:30 186

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a prelungit până lajumătatea lunii aprilie o ofertă în cadrul căreia plăteşte odobândă de la 7% la lei şi 3,5% la euro pentru depoziteleconstituite pe trei luni. Dobânda creşte cu un sfert de punctprocentual în cazul clienţilor care constituie depozite prininternet banking sau phone banking.

Banca a prelungit oferta la depozite în condiţiile în care lunaaceasta ajung la scadenţă depozitele pe trei luni constituite îndecembrie, când banca le oferea clienţilor o dobândă de 8% pe an.Promoţia la depozitele pe trei luni a fost lansată în vara anuluitrecut şi prelungită în fiecare lună, în tot acest interval dobândamaximă oferită coborând însă cu mai mult de un punctprocentual.

Mai multe bănci mari au coborât cu dobânzile la depozite chiarşi sub pragul de 6% pe an, dar sunt în continuare jucătorii precumCEC, ING sau Alpha Bank care plătesc dobânzi apropiate de 7% pe anpentru depozitele cu scadenţa la trei luni.

Reprezentanţii băncii spun că dobânzile mai mari decât celepracticate de concurenţii direcţi vin pe fondul strategiei BCR dea-şi creşte cota de piaţă pe partea de resurse atrase de laclientelă.

Dobânzile mari plătite la depozite încep să pună însă presiunepe marjele de câştig ale băncii. Potrivit Erste, grupul carecontrolează BCR, marja de dobândă (diferenţa dintre dobânzile mediila credite şi depozite) a scăzut în ultimul trimestru din 2010 la6,7%, comparativ cu un nivel de 7,2% la sfârşitul lui 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO