Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea a închis prima zi pe Bursă la preţul de 0,6495 lei/acţiune. S-au tranzacţionat acţiuni de 50 mil. euro. Vedeţi aici reacţiile brokerilor

Fondul Proprietatea a închis prima zi pe Bursă la preţul de 0,6495 lei/acţiune. S-au tranzacţionat acţiuni de 50 mil. euro

Autor: Andrei Chirileasa

25.01.2011, 16:36 53

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au închis prima şedinţă detranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 0,6495lei, cu 7,9% peste preţul din deschidere (de 0,602 lei).Capitalizarea fondului la finalul şedinţei este de 2,1 mld.euro.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 50 de milioane de euro,iar volumul de acţiuni tranzacţionate (peste 333 de milioane)reprezintă 2,4% din capitalul fondului. Pe parcursul şedinţei,titlurile FP s-au tranzacţionat în intervalul de preţ 0,602 lei -0,675 lei.

Acţiunile FP au însumat a doua mare valoare de tranzacţionaredintr-o şedinţă în ultimii trei ani, după transferurile de 64 demilioane de euro realizate pe 15 februarie 2010 cu titlurileRompetrol.

Ce spun brokerii citaţi de Mediafax Business

Directorul general al IntercapitalInvest, Răzvan Paşol: "Nu prea am avut timp nici să respir. Putemspune că a fost o zi de tranzacţionare «adevărată», cel puţin înprima ei parte. Atmosfera de azi mi-a adus aminte de vremurile bunedin 2007, dar şi de operaţiuni speciale precum oferta de vânzare dela Transgaz, în care am fost şi noi distribuitori. Au fost multetelefoane, multe tranzacţii şi multă agitaţie, aşa cum este şinormal pe o piaţă de capital dinamică".

Directorul de trading al UniCredit CAIB Securities, ŞerbanMarin: "N-am mai avut o zi ca asta cam de pe la începutul anului2008. Au crescut şi volumele, este mult de muncă, însă este bine.Am simţit şi noi că avem o piaţă", a continuat el.

Adrian Bărbulescu, director adjunct la Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO