Fondul Proprietatea

Mobius: Bursa din România este cea mai ieftină din Europa Centrală şi de Est

Mobius: Bursa din România este cea mai ieftină din Europa Centrală şi de Est

Autor: Stefan Musgociu

17.01.2011, 14:50 29

Preşedintele-executiv al Franklin Templeton Emerging Markets,Mark Mobius, apreciază că bursa din România este cea mai ieftinădin Europa Centrală şi de Est, luând în considerare raportul dintrepreţul unei acţiuni şi valoarea contabilă a acesteia.

"România a subperformat în ultimii cinci ani şi cred că este ceamai ieftină piaţă din Europa Centrală şi de Est, dacă ne luăm dupăevaluarea Price to Book ratio (raportul dintre preţul unei acţiunişi valoarea contabilă, n.r.", a afirmat luni Mobius, citat deMediafaxBusiness.

El a adăugat că pieţele emergente au un potenţial ridicat decreştere.

"Cred că în acest an pieţele emergente vor creşte de trei orimai rapid decât cele dezvoltate. Raportul dintre datoria stateloremergente şi PIB este foarte mic", a spus şeful Franklin TempletonEmerging Markets.

El a arătat că în ţările dezvoltate ponderea datoriei publice înPIB a crescut în ultimii zece ani de la 68% la 90%, în timp ce încazul statelor emergente acest raport a scăzut de la 48% la peste30%.

"Pieţele emergente au mult de recuperat, iar acest lucru nupoate înseamna decât că există mult potenţial care poate fidezvoltat. România este o ţară de frontieră, iar aceasta o face maiatractivă pentru investitori", a adăugat Mobius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO