Fonduri UE

CJ Cluj a finalizat implementarea unui proiect european de 4 mil. lei

CJ Cluj a finalizat implementarea unui proiect european...

Autor: Laurentiu Cotu

10.06.2014, 17:35 368

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat un proiect european de aproximativ 4 mil. lei (880.000 de euro), din care 2,5 mil. lei (560.000 de euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană, ce a presupus realizarea unui centru de servicii sociale pentru copii şi adulţi. Centrul va furniza servicii sociale specializate, suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională a tinerilor, consiliere, servicii şi acţiuni care au drept scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială.

Totodată, în cadrul centrului de la Cluj vor fi furnizate şi servicii de îngrijire socio-medicală, de recuperare şi reabilitare, kinetoterapie, fizioterapie, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie pentru copii şi persoane adulte cu deficienţe. Beneficiarii sunt copii şi persoane adulte aflate in dificultate, copii cu dizabilităţi, cu autism sau cu tulburări din spectrul autist, persoane adulte cu dizabilităţi, cu demenţă Alzheimer sau tineri care părăsesc sistemul de protecţie. Durata de implementare a proiectului a fost de 30 de luni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO