Germania

Allianz scade, dar ramane Nr. 1

Allianz scade, dar ramane Nr. 1
01.10.2009, 23:15 23

Dupa ani de cresteri sustinute, in 2009 Allianz-Tiriac, liderulpietei asigurarilor, ar putea inregistra prima scadere aafacerilor, in conditiile in care vanzarile de masini si clientiicompanii, principalele motoare ale pietei asigurarilor, au fostputernic lovite de criza. Nemtii de la Allianz au intrat pe piatalocala in 2000, an din care afacerile companiei au crescutconstant, ajungand la 376 mil. euro in 2008. In primul semestru dinacest an, insa, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac auinregistrat o scadere de 4,5% fata de aceeasi perioada din2008.

Nemtii detin circa 52% din companie, restul actiunilor fiindcontrolate de Vesanio Trading, un off-shore al omului de afaceriIon Tiriac, si de persoane fizice, inclusiv din managementulcompaniei. Pentru participatia pe care o detine, Allianz i-a platitin urma cu 9 ani circa 12 milioane de dolari fostului tenisman.

Allianz-Tiriac este una dintre cele mai profitabile companii dinpiata asigurarilor, in conditiile in care multi asiguratori merg pepierdere din cauza asigurarilor auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO