Grecia

Insulele greceşti rămân în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români

Insulele greceşti rămân în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români

Turism Grecia

Autor: Mirabela Tiron

26.03.2012, 00:05 479

Operatorii locali din turism se aşteaptă să vândă mai multe pa­chete în insulele greceşti anul acesta, dat fiind că ho­te­lierii din Grecia nu au cres­cut tarifele la cazare, aşa cum s-a întâmplat în Turcia. Cu aproape 380.000 de turişti ro­mâni care au ales-o ca destinaţie de va­canţă, Gre­cia este una dintre ţările care atrag cei mai mulţi turişti români anual.

Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour, susţine că cele mai multe solicitări vin pentru vacanţele în Grecia, unde preţurile sunt mai mici faţă de pa­chetele în Turcia şi Spania.

"Am crescut de la 14 la 16 numărul zbor­urilor charter spre Grecia. Majoritatea ro­mânilor alocă în jur de 1.000 de euro pentru o vacanţă în familie (două persoane şi un copil, care de regulă dispune de gra­tui­tate)", a declarat Cristian Pandel, pro­prie­tarul agenţiei de turism Christian Tour. Preţul unei vacanţe în insula Zakynthos (Gre­cia), care include transport cu avionul şi cazare la un hotel de cinci stele în regim all-inclusive, este de 700 de euro în luna iulie. La acelaşi preţ se poate achiziţiona şi o vacanţă în insula Rhodos. Românii aleg să meargă în vacanţă cu autocarul sau cu avionul în insulele greceşti Rhodos, Corfu, Zakyntos, Santorini, Kos şi Skyathos, po­tri­vit datelor transmise de Asociaţia Na­ţio­na­lă a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Agenţiile de turism au rezervat anul acesta mai multe locuri în hotelurile din Gre­cia şi au închiriat avioane de la com­paniile aeriene pentru a vinde pachete de va­canţă cu zboruri charter. În ciuda crizei românii nu au renunţat la seju­ru­rile în Creta, Rhodos sau Corfu, Gre­cia rămânând un brand turistic pu­ter­nic. În Grecia tu­ris­mul este una dintre prin­ci­palele surse de venit, contribuind la PIB cu 16% în 2011, faţă de 4,5% în cazul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO