IMM

O platformă românească de micro-finanţare a atras 1,5 milioane euro de la un investitor american

O platformă românească de micro-finanţare a atras 1,5...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

07.11.2018, 19:41 93

Instant Factoring, o companie românească de micro-factoring online pentru IMM-uri, a primit o finanţare de 1,5 milioane euro de la un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri. 

Fondurile atrase, alături de capitalurile proprii ale companiei, vor fi folosite pentru extinderea activităţii pe piaţa din România, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 de milioane de euro, în 2019, şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE).

Elisa Rusu, CEO şi cofondator al Instant Factoring, a declarat, că, de asemenea, extinderea regională va demara în cursul anului viitor.

Procedura de finanţare prin Instant Factoring este automatizată şi complet online, iar facturile standard finanţate au valori de până la 10.000 de lei. În funcţie de bonitate şi de costurile acceptate, finanţarea poate fi acordă şi pentru sume mai mari de atât.

Lansată în luna aprilie 2018, Instant Factoring a atras 250 de clienţi, din diverse sectoare de activitate precum transporturi, servicii de consultanţă şi publicitate, FMCG, construcţii şi IT, cu un volum al facturilor finanţate de două milioane de euro. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO