Info

Interes slab in prima zi pentru actiunile Transgaz

28.11.2007, 18:29 14

Investitorii mici au subscris in prima zi de derulare a ofertei Transgaz Medias (TGN) actiuni in valoare de 4,2 mil. lei (1,16 mil. euro) reprezentand 4,6% din actiunile scoase la vanzare pe transa mica, a investitorilor sub 500.000 lei. Pe transa marilor investitori nu s-a inregistrat luni niciun ordin de subscriere, potrivit datelor disponibile in sistemul Bursei.
Brokerii sustin ca nivelul subscrierilor este in linie cu asteptarile, sustinand ca ordinele vor creste gradual pe masura ce oferta inainteaza.
"Asa se intampla intotdeauna in cadrul unor astfel de oferte, subscrierile fiind in general mai mari in ultimele zile ale ofertei. Investitorii de retail care amana subscrierea pe ultima zi isi asuma insa un risc, deoarece exista riscul ca atunci sistemul sa fie foarte incarcat si ordinele lor sa nu poata fi preluate pana la ora 13 cand se inchide oferta", a declarat Laurentiu Ciocarlan, responsabilul departamentului de oferte primare din cadrul Raiffeisen Capital&Investment, intermediarul ofertei.
Pana ieri la ora 16:30 fusesera introduse in sistemul Bursei 115 ordine de subscriere pentru 21.908 actiuni, acestea fiind ordine plasate de clienti luni.
Toate ordinele investitorilor sunt validate si introduse in sistemul Bursei abia in momentul in care banii necesari pentru cumpararea actiunilor respective intra in cont, pentru a se evita situatia din cadrul ofertei Alumil de anul trecut, cand o parte dintre investitori au subscris fara a avea toti banii in cont.
Oferta publica initiala a Transgaz Medias, in valoare de 63 mil. euro, este cea mai mare operatiune de acest fel derulata pe Bursa de la Bucuresti, reprezentantii Raiffeisen Capital&Investment asteptandu-se la un numar de 10.000 de subscriitori. Pretul de oferta al actiunilor Transgaz este de 191,92 lei, echivalentul a 53,3 euro. Oferta se incheie pe data de 7 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO