Info

(P) Platforma transferderesponsabilitate.ro îi ajută pe producătorii şi importatorii de bunuri ambalate să-şi atingă obiectivele de reciclare

Autor: Publicitate

07.09.2016, 14:54 910

Potrivit statisticilor, în 2015, companiile care pun pe piaţă ambalaje au plătit la Administraţia Fondului pentru Mediu amenzi de peste 200 milioane de lei pentru neîndeplinerea ţintelor de reciclare. Întrucât situaţia pentru anul 2016 este chiar mai alarmantă decât în anul precedent, începând cu 1 septembrie a fost lansată platforma online www.transferderesponsabilitate.ro, menită să vină în sprijinul companiilor care pun pe piaţă ambalaje. Astfel, prin intermediul acestei platforme este facilitată interacţiunea dintre producători, importatori şi cei care colectează şi implicit reciclează deşeurile de ambalaje.

Cu toate că tarifele au crescut, în prezent mulţi dintre producători nu mai au contracte cu organizaţii de transfer de responsabilitate (OTR-uri), care să îndeplinească ţintele în numele lor. De aceea, măsurile impuse de Guvern prin modificarea Legii 249/2015 permit companiilor să-şi realizeze singure obiectivele de reciclare cu ajutorul companiilor de colectare de deşeuri şi cu sprijinul reciclatorilor finali autorizaţi.

Platforma www.transferderesponsabilitate.ro a atras o atenţie semnificativă încă din primele zile de la lansare, nu mai puţin de 500 de tone de deşeuri reciclate fiind decontate în vederea îndeplinirii ţintelor de către producători şi organizaţii de transfer de responsabilitate (OTR-uri). În prezent sunt întregistrate pe platformă companii de colectare a deşeurilor, staţii de sortare şi reciclatori care listează cantităţi libere de sarcină ce aşteaptă să fie reciclate în vederea decontării de către producători şi OTR-uri.

Chiar dacă este lansată de curând, unii dintre cei mai mari colectori şi reciclatori finali din România şi-au publicat deja cantităţile la vânzare pe www.transferderesponsabilitate.ro.

Noua platformă prezintă avantaje atât pentru vânzători (companiile de colectare a deşeurilor, staţii de sortare, reciclatori finali), cât şi pentru cumpărători (producători şi OTR-uri), care se înregistrează şi liciteză pentru cantităţile necesare. Datorită sistemului de licitaţii, vânzătorii au de acum garanţia celui mai bun preţ, iar cumpărătorii au certitudinea îndeplinirii ţintelor proprii de reciclare.

Finalul anului se apropie cu paşi repezi, iar producătorii şi importatorii de bunuri ambalate mai au doar câteva luni la dispoziţie pentru îndeplinerea ţintelor pe 2016. Şi compania ta se poate alătura celor care s-au abonat la www.transferderesponsabilitate.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO