Media & Advertising

AP: Presa din România, pe aceeaşi listă cu terorismul şi crima organizată

AP: Presa din România, pe aceeaşi listă cu terorismul şi crima organizată
24.06.2010, 10:21 32

Presa internaţională a preluat în număr mare comentariile demiercuri ale agenţiei americane Associated Press, care subliniazăcă presa din România a fost adăugată, alături de terorism, corupţieşi crima organizată, pe lista ameninţărilor la adresa securităţiinaţionale, scrie Mediafax.

Ca şi alte ţări, România consideră terorismul, corupţia şi crimaorganizată ca potenţiale ameninţări la adresa securităţiinaţionale. Dar Guvernul consideră că şi presa trebuie adăugată peaceastă listă, comentează Associated Press, adăugând că jurnaliştiiromâni califică documentul Consiliului Naţional de Apărare drept olovitură la adresa libertăţii presei într-o democraţie.

Agenţia americană comentează că relaţiile dintre Guvern şi presă audevenit din ce în ce mai tensionate în ultimii doi ani, de cândRomânia a intrat în recesiune, adăugând că ziarele şiteleviziunile, dintre care unele sunt deţinute de jucătoripolitici, sunt în general părtinitoare, susţinând sau opunându-seGuvernului.
Comentariile agenţiile americane sunt preluate de numeroasepublicaţii şi televiziuni americane şi canadiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO