Media & Advertising

Francezii ataca CNN

03.10.2003, 00:00 9



Replica franceza a CNN si BBC World, un canal care va difuza non-stop stiri internationale, ar putea intra in emisie la sfarsitul anului viitor, relateaza agentiile internationale de presa. Bernard Brochand, primarul orasului Cannes, a estimat ca proiectul ar putea deveni operativ pana in "toamna sau iarna lui 2004", dupa ce primul ministru francez, Jean-Pierrre Raffarin a anuntat ca reteaua de televiziune privata TF1 a fost selectata pentru a se ocupa de proiect, impreuna cu televiziunea de stat France Televisions.



Desi Brochand a spus ca "este absolut esential ca acest canal sa fie independent", primarul de la Cannes a subliniat ca vocatia sa este sa reprezinte "vocea Frantei".



Bugetul canalului de televizune francez este de 70 milioane euro pentru primii cinci ani, si va beneficia si de finantare din fonduri publice, a spus Brochand.



Programele sale nu vor putea fi vizionate in Franta, unde TF1 are propriul canal exclusiv de stiri, LCI, dar va fi difuzat in restul Europei, dar si in Africa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Stirile vor fi realizate de 150 de jurnalisti, precum si de colaboratori ai retelei de radio de stat Radio France Internationale si AFP.



BBC World, canalul comercial international al grupului britanic BBC, cu finantare de stat, are un buget de 72 milioane de euro anual, si obtine majoritatea fondurilor necesare din publicitate si abonamente. CNN, parte a grupului AOL Time Warner, are un buget anual de peste 450 milioane euro, acoperit din taxe de distributie prin cablu, abonamente si publicitate.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO