Media & Advertising

Francezul Maxime Vachier-Lagrave a câştigat etapa de la Bucureşti a turneului internaţional Grand Chess Tour 2022 (GCT), în urma ultimei runde ce s-a finalizat după trei play-off-uri

Francezul Maxime Vachier-Lagrave a câştigat etapa de la...

Autor: Cristina Bellu

16.05.2022, 10:30 58

Maxime Vachier-Lagrave a câştigat etapa de la Bucureşti a turneului internaţional Grand Chess Tour 2022 (GCT), în urma ultimei runde ce s-a finalizat după trei play-off-uri. Francezul a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 5,5 puncte, podiumul fiind completat de americanii Wesley So şi Levon Aronian, fiecare cu 5 puncte.

Cel mai bun şahist român al momentului, Bogdan Deac, s-a clasat pe locul patru (4,5 puncte), la egalitate cu americanii Fabiano Caruana şi Leinier Dominguez.

“Sperăm, ca odată cu această competiţie, devenită deja o tradiţie în România, să convingem tot mai mulţi tineri să considere şahul o opţiune în dezvoltarea lor personală şi profesională. Credem cu convingere că, prin intermediul şahului şi a unor programe educaţionale implementate în şcoli, tinerii din ţara noastră pot găsi instrumente şi abilităţi strategice care să-i ajute în evoluţie”, a spus Vlad Ardeleanu, preşedinte al Federaţiei Române de Şah (FRŞAH).

Trofeul competiţiei Superbet Chess Classic Romania 2022 este o statuetă creată de artistul Aurelian Aldescu, în 2019, special pentru etapa Grand Chess Tour din România. Statueta simbolizează o sinteză între Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi – elementul românesc - şi un Rege – piesa principală din şah.

Totalul premiilor pentru etapa de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari. Repartiţia premiilor în bani este următoarea: Iocul I – 77.667 dolari; locurile II  – câte 67.667 dolari fiecare; locurile IV – câte 26.333 dolari fiecare; locurile VII – câte 17.250 dolari fiecare; locurile IX – câte 11.750 dolari fiecare.

Competiţia de şah clasic de la Bucureşti (Superbet Chess Classic România 2022) a fost prima din cele cinci ale turneului Grand Chess Tour 2022 – unul dintre cele mai importante turnee de şah la nivel global. Şahiştii (10 dintre cei mai mari GM din lume, printre care şi jucătorul nr. 1 al României) au jucat în sistem turneu (fiecare cu fiecare). Câştigătorul etapei a fost desemnat pe baza punctelor acumulate si a celor trei meciuri de play-off.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 5-14 mai 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO