Media & Advertising

George Orbean nu a fost validat de plen ca preşedinte-director general al TVR, nu a existat cvorum

George Orbean nu a fost validat de plen ca...

Autor: Mădălina Dârvaru

23.03.2016, 13:27 86

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat miercuri de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum.

Senatorul Marius Oprea a anuntat de la tribuna Parlamentului că au fost prezenţi 199 de parlamentari, întregistrându-se 189 de voturi exprimate, 4 anulate, 130 de voturi ''pentru'', 55 ''împotrivă''.

"BP au constatat că în sala de plen nu a fost întrunită majoritatea legală pentru alegerea preşedintelui-director general", a spus Marius Oprea.

Valeriu Zgonea a anunţat că marţi la ora 18.00 va fi reluată procedura.

Parlamentarii s-au întrunit la ora 10,30 pentru a vota şeful TVR, în condiţiile în care doar 147 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa.

După o pauză de consultări în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a încercat să-l convingă pe premierul Dacian Cioloş să emită o OUG care să permită numirea unui şef interimar al televiziunii publice, cvorumul a fost asigurat la limită, prin prezenţa a 274 de deputaţi şi senatori în plen - numărul necesar fiind 272 de aleşi.

Parlamentarii au votat cu bile, dar s-au înregistrat 189 de voturi exprimate.

PNL a acuzat PSD de boicot, social-democraţii fiind nemulţumiţi de nominalizarea reprezentantului Guvernului, George Orbean, ca preşedinte-director general de către noul CA în defavoarea Irinei Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO