Media & Advertising

Grupul de media Lagardère cedează acţiunile din grupul aeronautic EADS, pentru peste 2 miliarde euro

Grupul de media Lagardère cedează acţiunile din grupul...

Autor: Madalina Cerban

05.04.2013, 13:45 469

Lagardère a confirmat, vineri, într-un comunicat de presă, că, până la 31 iulie, acţiunile sale vor fi cedate concernului aeronautic EADS.

Participaţia Lagardère la EADS este estimată la 2,5 miliarde de euro, la cursul actual al unei acţiuni a grupului aeronautic.

Renunţarea la acţiunile deţinute în EADS reprezintă ieşirea grupului de media francez Lagardère din sectorul apărării. Operaţiunea ar putea fi realizată prin programul de răscumpărare a propriilor sale acţiuni, anunţat la sfârşitul lunii martie de către EADS, au spus reprezentanţii grupului Lagardère.

Această tranzacţie ar putea aduce peste 2 miliarde de euro grupului controlat de Arnaud Lagardère, care în prezent se află într-un proces profund de reorganizare şi valorizare a operaţiunilor sale, în speranţa creşterii valorii companiei care este cotată la bursă.

Pe de altă parte, marţi, Lagardère a anunţat că va ceda grupului Amaury cele 25% din acţiunile pe care le deţine în societatea Les Editions P. Amaury, proprietara publicaţiilor Le Parisien şi L'Equipe, pentru o sumă de 91,4 milioane de euro.

Arnaud Lagardère a anunţat deja că participaţiile minoritare ale grupului său în alte societăţi vor fi cedate, astfel avându-se în vedere deblocarea fluxurilor financiare ale companiei.

Cedarea acţiunilor pe care le deţinea la editorul publicaţiilor zilnice Le Parisien şi L'Equipe reprezintă primul pas făcut de Lagardère în ton cu noua sa strategie. După această cesiune, Lagardère este încă în căutarea unei soluţii pentru cele 20% din acţiunile pe care le deţine la Canal+ Franţa şi pentru cele 42% din acţiunile pe care le deţine la revista Marie-Claire.

În 2011, grupul Lagardere a cedat trustului american Hearst, pentru 651 de milioane de euro, divizia sa de reviste internaţionale, printre care şi versiunile străine ale publicaţiei Elle.

După o pierdere netă de peste 700 de milioane de euro, cauzată în special de lipsa de performanţă a operaţiunilor sale în domeniul sportiv în 2011, grupul Lagardère şi-a revenit în 2012, când a înregistrat un profit de 89 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO