Media & Advertising

RoNewMedia - ICEEFest: prezentările susţinute de speakeri şi workshop-uri (video + slideshow)

Autor: Alexandru Matei

05.07.2012, 13:01 455

ZFCorporate şi RoNewMedia – ICEEFest vă prezintă în cadrul acestei secţiuni toate prezentările speakerilor care au participat la ediţia din mai 2012 a festivalului care a reunit la Bucureşti zeci de specialisti ai industriei interactive globale, regionale şi locale. Prezentările sunt în format video şi slide show. Printre speakerii RoNewMedia - ICEEFest s-au aflat reprezentanţi ai unor companii de top precum Facebook, Google sau Yahoo!.

 
 

ZIUA 1

Dezbatere: Cum se împart bugetele alocate media între publisheri şi giganţii din industria internetului

 

PANEL 1.1

Bruce Bale, Facebook: Aproape o jumătate de miliard de oameni intră zilnic pe Facebook de pe dispozitive mobile

"Aproape o jumătate de miliard de oameni intră zilnic pe Facebook de pe dispozitive mobile, iar prima pagină pe care o văd este cea de ştiri unde văd noutăţile de la oamenii şi companiile cu care sunt conectaţi. Facebook este acum cea mai de încredere sursă de marketing. Eu cred în ceea ce spun prietenii mei faţă de ceea ce spun televiziunea, radioul, sau media tradiţională"

 
 
 

Dan Bulucea, Google: Motoarele de căutare găsesc răspunsuri relevante pentru doar 50% din căutările online ale românilor

"Sunt miliarde de căutări. Noi încercăm să înţelegem ce îşi doresc utilizatorii. Căutările pe care le fac atunci când se uită după anumite produse diferă în funcţie de industrie, dar determină decizia de achiziţie"

 
 
 

Nick Palmer, Mediacom Beyond Advertising: companiile trebuie să înveţe să folosească eficient oportunităţile aduse de social media

“Nu că nu cred în revoluţia social media, dar cred că multe branduri nu se folosesc de acest avantaj aşa cum ar trebui. Pentru Nike, companie care integrează social media în comunicarea sa, pentru fiecare exemplu precum cel al Pepsi sau Redbull cred că există o mie de branduri care se folosesc greşit de această soluţie”

 
 
 

PANEL 2.1

Steffen Erhardt, Google: Nu doar reţelele sociale au potenţial. Display advertisingul este o piaţă fierbinte

“Creşterea pieţei de display advertising (anunţuri publicitare afişate lângă rezultatele căutării) va fi una rapidă. Tot ce prevedem la nivel mondial se va întâmpla şi în România. Ne aşteptăm ca în perioada 2010-2020 această piaţă să crească de 20 de ori. La fel şi în România”.

 
 
 
 

Petrilli, Facebook: Aproximativ un milion de români intră pe Facebook de pe mobil

”Companiile uită adesea că trebuie să pună pe pagina de Facebook lucruri pe care utilizatorii să dea click, nu doar informaţii despre companie. Trebuie să ne conectăm la audienţă. Spre exemplu, nu păstraţiacelaşi  cover photo mai mult de două-trei zile. Nu postaţi de 20 de ori pe zi – riscaţi să vă plictisiţi audienţa. La fiecare post ar trebui să aveţi o poză. Noi toţi vrem să vedem ceva înainte de a începe să citim ceva. Adăugaţi de fiecare dată o fotografie”.

 
 

Yann Gourvennec, Orange: social media a schimbat marketingul. L-a făcut mai respectuos şi centrat pe consumator

“Soluţia este simplă: creezi conţinut valoros şi îl pui la dispoziţia oamenilor să îl distribuie mai departe. Totul ţine de conţinut şi de modul în care determinăm oamenii să distribuie conţinut interesant între ei”,

 
 
 

Nancy Nemes, Microsoft: Mare parte din decizii sunt luate de subconştient, iar acea parte a creierului trebuie atinsă

“Detalii precum culorile, videoclipurile, mesajele audio sau modul în care este articulat mesajul pe care vreţi să îl transmiteţi sunt esenţiale şi pot face utilizatorul să rămână sau nu pe pagina voastră de internet”.

 
 
 

Jaime Punishill, Thomson Reuters: orice companie are nevoie de o politică de social media

“Nu avem control asupra brandurilor indiferent câtă reclamă facem, cât intrăm în contact cu clienţii în social media. Cea mai importantă lecţie pe care vi-o pot da este că nu voi controlaţi jocul, sunteţi doar un jucător”.

 
 
 
 

PANEL 3.1

Nils Andres, Marketing2Conference: companiile trebuie să reinventeze interacţiunea cu consumatorii

“Toate acţiunile şi strategiile pe care o companie le foloseşte în social media funcţionează, dar aceasta este partea teoretică. Atunci când trecem la practică este greu să le aplicăm, să convertim consumatorul, să îi facem să cumpere”.

 
 
 

Philip Macartney: brandurile trebuie să îi facă pe consumatori să aibă o experienţă pe care n-o vor uita repede

“Ce trebuie să faceţi este să ascultaţi, dar brandurile nu sunt cei mai buni ascultători. Brandurile trebuie să asculte, nu să îi ignore pe cei care se plâng pentru că fiecare persoană are influenţă. Opinia fiecăruia are influenţă”.

 
 
 
 

PANEL 4.1

Marta Klepka, PR & Communications Geminus: România este la coada clasamentului în ceea ce priveşte bugetele alocate campaniilor online

“Media cheltuielilor pentru publicitatea online în 2010 era în Europa de 30%. În Europa de Est la acest capitol în frunte se află Cehia cu un procent de 20%. România se află la coadă, cu mai puţin de 5%”.

 
 
 

Tatyana Firsova, IAB Russia: Start-up-urile trebuie să pregătească internetul pentru viitorii utilizatori

“Este important pentru start-up-uri să pregătească internetul pentru oamenii care urmează să îl folosească, nu doar pentru utilizatorii actuali”.

 
 
 

Robert Pefanis, Think Digital: Acum brandurile au posibilitatea de a intra într-un dialog cu clienţii

“Un brand nu mai este ceea ce le spunem noi consumatorilor că este, ci ceea ce consumatorii îşi spun unii altora. Şi vedem acest lucru în fiecare zi pe Facebook. Acum brandurile au posibilitatea de a intra într-un dialog cu consumatorii, să înveţe lucruri pe care nu le ştiau despre clienţi şi să schimbe produse după cum spun clienţii”.

 
 
 
 

Justine Toms, ABC Design & Communication: Susţineţi brandurile locale pentru a face faţă giganţilor internaţionali

"Nu renunţaţi la brandurile locale, nu renunţaţi la brandurile naţionale puternice, faceţi cum a făcut Rusia (unde companii locale domină giganţii internaţionali la capitolul motoare de căutare sau reţele sociale n. red)".

 
 
 

Bjorn Ognibeni, managing director al BuzzRank: Companiile au nevoie de o strategie prin care să intre în dialog cu consumatorii

“Companiile au nevoie de o strategie prin care să intre în dialog cu consumatorii pentru că nu toate reacţiile sunt pozitive, există şi unele negative. Astfel pot transforma consumatorii care urăsc brandul în fani loiali”.

 
 
 
 
 
 

Dezbatere: Boom-ul comerţului pe internet. Consumatorii beneficiază deja de el, dar o fac şi brandurile?

Workshopuri

Bruce Bale şi Alessandro Petrilli: Inside Facebook: cum poate fi folosită mai eficient platforma socială

Adda Kyrkili: Interpretarea rapoartelor Facebook şi a indicatorilor KPI

Viorel Sfetea: Tech Mumbo-Jumbo: ce şi cum să cereţi pentru a obţine cât mai mult de la aplicaţiile pentru Facebook

 

ZIUA 2

PANEL 1.2

Justin Dewhirst, Microsoft: Vrem să mergem dincolo de ecrane, unde identitatea individului de îmbină cu media pe care o foloseşte

„Încercăm să vedem viitorul media ca o lume în care ecranele încep să dispară, iar noi putem să accesăm media direct în viaţa de zi cu zi, acolo unde suntem, într-o lume contextualizată. Astfel încât identitatea şi lumea individului să se îmbine cu media pe care o foloseşte, prin intermediul cloud-ului”.

 
 
 

Alexandru Bădinici, Google: Reclamele, majoritatea video, vor folosi ca metodă de măsură „costul pe vizionare” în 2015

„Până în 2015, mai mult de jumătate din reclame vor fi reclame de video, iar elementul principal de măsurare va fi costul pe vizionare”.

 
 
 
 

Danny Bermant, Brainstorm Digital – Cum pot folosi LinkedIn pentru a crea brand awareness

„Aproximativ 2,75% dintre vizitatorii de pe LinkedIn devin potenţiali clienţi. Deci dacă ştiţi cu cine vreţi să colaboraţi, LinkedIn este foarte foarte bun în a vă aduce noi clienţi”.

 
 
 

Sally O’Rourke, Communispace: Companiile trebuie să se comporte ca un om în reţelele sociale

„Într-o comunitate, centrul gravitaţional sau scopul este comunitatea în sine. Oamenii se alătură unei comunităţi pentru că vor să comunice unii cu alţii şi cu brandul”.

 
 
 
 

PANEL 2.2

Martin Wrigley, Orange: Utilizatorii cumpără aplicaţii pe care le folosesc în mod constant

Să ne amintim cum cei de la Apple spuneau că au sute de mii de aplicaţii disponibile şi Google spune acum acelaşi lucru, ziceau acelaşi lucru. Cum iese aplicaţia unui creator în evidenţă printre celelalte? Cum face dezvoltatorul ca să aducă produsul clientului pe care îl caută într-un asemenea mediu?”

 
 
 

Eleni Kitra, OMD Digital: Are loc o schimbare profundă în felul în care consumatorii găndesc şi iau decizii

"Brandurile se cunosc foarte bine, însă nu au înţeles măsura în care se cunosc şi ce efort presupune această cunoaştere. Publicăm atât de multe informaţii încât tot nu ştim cum putem să folosim cel mai bine aceste informaţii în interesul brandului şi al utilizatorului”.

 
 
 

Galvea Kelly, Mercury 360: 20% din utilizatori joacă jocuri Zynga pe sume reale de bani

„Dacă vrei să apari pe primele poziţii în newsfeed-ul utilizatorilor de facebook, nu mai este suficient să scrii ceva amuzant, îţi trebuie ceva care să implice oamenii, care să îi determine să revină constant la brandul tău, aşa că de ce să nu folosim un joc amuzant pentru a convinge utilizatorii să revină”.

 
 
 

Erik Szabo, Carnation Group: Graniţa dintre offline şi online nu mai există în 2012

„Digitalul nu este doar un format de publicitate. (...) În ziua de azi, toată lumea are acces la internet, oriunde, aşa că trebuie să activitatea de promovare trebuie schimbată pentru a reflecta această nouă situaţie”.

 
 
 
 

Dezbatere: Digital advertising în Europa Centrală şi de Sud-Est

PANEL 3.2

Adrian Stănescu, Mediamind: Factorul de creativitate acţionează ca un captator de atenţie

„Utilizatorii de Apple dau mai multe click-uri decât utilizatorii de Blackberry sau Android, iar performanţa campaniilor în zona de mobile este mai bună decât cea pe online, dat fiind că rata de click este de 0,61% pe telefonul mobil, comparativ cu doar 0,07% pe computer".

 
 
 

Emi Gal, Brainient: „Reclamele video trebuie să devină mai relevante, iar în online ele pot deveni mai relevante”

„Primul lucru pe care l-am învăţat în campaniile desfăşurate este că reclamele video trebuie să devină mai relevante, iar în online ele pot deveni mai relevante. În mediul online fiecare utilizator are o adresă IP, care poate fi folosită pentru targetarea reclamelor. Astfel, piaţa reclamelor trece de la targetarea bazată pe presupunere, folosită în vremurile televizorului, la o precizie mult mai mare, bazată pe impresiile lăsate de utilizatori în timp real".

 
 

Yorgos Panzaris, AthensBook & GEO ADS: Locaţia revine în forţă şi aduce servicii de publictate şi aplicaţii bazate pe locaţie

"În urmă cu câţiva ani publicitarii erau de părere că odată ce utilizatorul intră pe internet locaţia devine mai puţin importantă deoarece în mediul online geografia devine irelevantă, însă în ultima vreme locaţia a început să capete din nou relevanţă. Serviciile de publicitate bazate pe locaţie şi pe localizare oferă o mai mare relevanţă a aplicaţiilor pentru utilizatorii de internet pe telefonul mobil".

 
 
 

Constantine Abazis, Publisto: Un mediu interactiv solicită conţinut interactiv

„Dacă avem un mediu interactiv, precum cel din tablete, poate că nu ar trebui să dezvoltăm doar conţinut în sensul clasic”.

 
 
 
 

Dan Petre, D&D Research: Companiile vor majora şi chiar dubla bugetul de comunicare online în 2012

"Aproximativ 70% din companii intenţionează să îşi majoreze bugetul pentru campaniile de comunicare online cu 50%-100% în 2012. Companiile care apelează la comunicarea online pentru campaniile lor sunt mulţumite de rezultate, aproximativ 60% din companiile care au lucrat cu agenţii de comunicare online în 2011 au fost satisfăcute de această colaborare".

 
 
 
 

Workshop-uri

Jaime Punishill: Campanii de social media la companii globale precum Citibank sau Thomson Reuters

Doina Costache: Oportunităţi în mobile advertising în România

Sebastian Văduva: Aplicaţii. Introducerea aplicaţiilor pentru mobil în mixul de marketing digital

Marcel Vass şi Jan Cifra: Viitorul paywall-ului şi al conţinutului gratuit

Marta Klepka şi Malgorzata Antosik: Noua abordare a web analitycs

Tasos Kafkalias: Eliberaţi creativitatea: creaţi uşor şi eficient campanii rich media

Dan Vişoiu: Antreprenoriat: finanţarea prin intermediul business angels şi fonduri de private equity sau venture capital

Valentin Oeru: Soluţii pentru măsurarea campaniilor online

 

ZIUA 3

Dezbatere: VOD şi viitorul televiziunii

PANEL 1.3

Denny Vaughan, Skype: Avantajul Skype este gratuitatea

“Avantajul Skype este gratuitatea. Tu foloseşti Skype să comunici cu un prieten, acel prieten va folosi Skype să comunice cu altcineva şi aşa mai departe. Pe Facebook utilizatorii au o listă de cinci persoane cu care vorbesc constant. Pe Skype aceasta are 12 persoane".

 
 
 

Robert Berza, CME: Când piaţa de advertising s-a oprit din creştere am decis să mergem către zona de conţinut plătit

"O audienţă creată de conţinutul distribuit pe diferite canale, pe televiziune, pe internet, pe mobil, pe conturile de Facebook, pe Twitter, pe baza căreia Voyo vrea să facă bani".

 
 
 

Ligia Gheorghiu, product manager la SeeNow: Vedem SeeNow ca pe un mall de conţinut video

”Viziunea SeeNow este aceea de content marketplace, un fel de mall de conţinut. Practic clientul vine pe SeeNow pentru conţinutul pe care vrea să îl acceseze, dar poate descoperi recomandări, posibilităţi noi de consum. Brandurile de content găsesc aici toată infrastructura necesară şi un time to market foarte scurt. Ne place să credem că am creat prin SeeNow un ecosistem”.

 
 
 

Pawel Kolenda, IAB Polonia: Utilizarea computerului este cel mai important lucru pe care oamenii îl fac atunci când se uită la televizor

Se canibalizează media online cu televiziunea? Doar 8% dintre respondenţi au declarat că intră pe internet în timpul reclamelor de la televizor. Nivelul de canibalizare este redus şi colaboarea dintre cele două medii este benefică".

 
 
 
 

Panel 2.3

Josh Partridge, director în cadrul Yahoo!: Începem să vedem migrarea banilor dinspre TV spre online

“Cu cât penetrarea internetului creşte cu atât se deschid noi oportunităţi pentru advertiseri şi şi mai mulţi bani vor fi canalizaţi către online. Cel mai dinamic sector este mobile advertising-ul şi vom vedea şi în acest caz o migrare a bugetelor”.

 
 
 

Oskar Laufer, IBM: loializarea clienţilor este foarte importantă pentru multe companii

"Companiile au aşteptări mari de la prezenta lor pe internet. De obicei retailerii şi companiile concentrate pe consum pierd mulţi bani dacă imaginea lor în mediul online nu este atrăgătoare, iar răbdarea consumatorilor şi atenţia pe care o acordă sunt foarte scurte".

 
 
 

Grzergorz Wojcik, MIH Internet Europe: Oferiţi-i cumpărătorului o experienţă cât mai simplă atunci când face achiziţii

“Atunci când oamenii au luat decizia de a cumpăra vor acel lucru chiar atunci, vor să le fie livrat cât mai repede, şi dacă nu îl pot avea intervine frustrarea faţă de produs, faţă de vânzător. Astfel, e-commerce-ul trebuie să ţină cont de această dorinţă a cumpărătorului de a avea cât mai repede produsul respectiv“.

 
 
 

Radu Georgescu, Gecad: Zona de confort are nevoie de stress, iar companiile trebuie să facă schimbări în mod constant

„Zona de confort te va omorî, îţi va omorî compania. În momentul în care intri în zona de confort, în momentul în care esşti fericit, în momentul în care angajaţii tăi sunt fericiţi, compania ta începe să moară, încet dar sigur”.

 
 

Adrian Stănescu, paysafecard.com: viitorul banilor este în metodele alternative de plată

„Banii electronici sunt banii care stau în calculatoare, în servere, în sediile băncilor, banii care nu circulă în formă fizică. În SUA, majoritatea banilor e doar în formă electronică, iar cash-ul ca atare circulă foarte puţin”.

 
 
 
 
 

PANEL 3.3

Stuart McLennan, BBC: Nu contează cum te uiţi ci la ce te uiţi

„Dacă eşti un publicitar, e simplu, tot ce trebuie să faci e să îţi pui brandul lângă conţinutul pe care îl consumă utilizatorul, dar întrebarea este: ce consumă utilizatorul respectiv, şi în ce mediu?”

 
 
 

Marta Usurelu, Biz Magazine: Inovaţia nu este o chestiune de noroc, ci un demers strategic

 
 
 
 

Marcel Vass, Piano Media: Conţinutul online se monetizează mult mai greu decât cel din print

„Utilizatorii, care sunt interesaţi doar de o anumită parte a conţinutului disponibil online, nu consideră că ar trebui să plătească pentru acel conţinut când există alte părţi ale internetului, complet gratuite”.

 

George Catrina, Samsung: Ce înseamnă smart TV

„Ce aduce nou un smart TV pentru consumator? Funcţii precum search, pe YouTube, pe Facebook şi pe alte motoare de căutare, posibilitatea de a rula diferite tipuri de aplicaţii care oferă acces la conţinut de orice fel, interactivitate şi comunicare personalizată”.

 
 
 
 

Workshop-uri

Bogdana Butnar şi Norbert Simionescu: Google Analytics pentru e-commerce

Josh Partridge: Yahoo! Studio, platforme editoriale Yahoo!

George Frangakis: Integrated performance marketing: vedeţi pădurea printre copaci

Adrian Stănescu: Maximizarea veniturilor din e-commerce prin oferirea de opţiuni alternative de plată

Lucian Despoiu: Marketingul digital pentru industria turismului

George Catrina: Aplicaţii Samsung pe smart TV

Ovidiu Sabou: HTML 5 şi design Metro Style pentru aplicaţii pe mobil

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO