Media & Advertising

Tirajul Charlie Hebdo, mărit de la trei la cinci milioane de exemplare

Tirajul Charlie Hebdo, mărit de la trei la cinci...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

14.01.2015, 11:33 944

"Editorul a decis în această dimineaţă să crească tirajul la cinci milioane" de exemplare, a declarat Véronique Faujour, preşedinta Messageries Lyonnaises de Presse (MLP).

Vor fi distribuite aproximativ 500.000 de exemplare pe zi, ceea ce va permite tuturor chioşcurilor care îl cer să se reaprovizioneze, a subliniat ea.

Acest număr istoric al săptămânalului de satiră era deja aproape de negăsit miercuri dimineaţa în Franţa.

"Nu mai e", repetau numeroase chioşcuri pariziene, provocând dezamăgre clienţilor. Mulţi dintre ei s-au aruncat asupra ediţiei Le Canard Enchaîné, cel mai mare săptămânal de satiră din Franţa, care titra miercuri, în semn de solidaritate cu Charlie Hebdo, "Înainte, băieţi, nu vă lăsaţi".

În alte puncte de vânzare, ca de exemplu în staţia de metrou Opéra, în centrul Parisului, chioşcarii independenţi au primit doar câte 50-100 de exemplare fiecare. "Alte exemplare sunt aşteptate joi şi vineri", le spuneau ei clienţilor disperaţi.

Posturi de radio franceze difuzau declaraţii ale unor persoane care au făcut o noapte albă pentru a fi sigure că obţin acest număr istoric. Mai mulţi clienţi şi-au rezervat de marţi câte un exemplar la punctul de unde cumpărăr ziare.

Numărul Charlie Hebdo, pe coperta căruia apare o caricatură cu Mahomed cu ochii în lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravieţuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morţi, la sediul publicaţiei.

Ziarul urmează să fie difuzat în peste 20 de ţări şi cinci limbi. De la atentatul care a bulversat ţara, numărul de abonamente a "explodat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO