Media & Advertising

Universal Studios International a dat în judecată TVR şi cere daune de 11 milioane de dolari

Autor: Madalina Cerban - Mediafax

18.08.2011, 15:49 517

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi cere daune de 11 milioane de dolari de la TVR, care nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune, potrivit The Hollywood Reporter.

Procesul a fost intentat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles.

Societatea Româna de Televiziune a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani şi nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România şi Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy" şi "Do the Right Thing", şi a unor seriale TV, printre care se numără "30 Rock" şi "Battlestar Galactica".

TVR este însă acuzată că nu a respectat contractul cu Universal Studios International şi nu a plătit sumele aferente înţelegerii, după expirarea termenului de plată. Atunci când Universal s-a plâns de această situaţie, în prima parte a acestui an, TVR a plătit o sumă mică de bani, însă "nici măcar pe departe" suficientă, susţin reprezentanţii Universal Studios.

Plângerea pentru încălcarea contractului şi hotărârea declarativă în numele Universal Studios International, cu sediul în Olanda, au fost depuse de Linda Burrow, David Zaft şi Lennette Lee prin intermediul societăţii de consultanţă şi avocatură Caldwell Leslie & Proctor din Los Angeles.

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, deţine unele dintre cele mai importante studiouri de filme din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO