Mediafax.biz Exclusiv

Acţionarii Rombat Invest vor să separe cele cinci firme ale grupului

Autor: Gabriel Botezatu

23.12.2010, 13:55 90

"Propunerea de divizare a societăţilor grupului Rombat va fidezbătută în luna ianuarie a anului viitor. Prin transformareafirmelor grupului în societăţi de sine stătătoare se urmăreşte unacces mai facil la fondurile europene destinate firmelor mici şimijlocii. Acţionariatul va rămâne neschimbat", a spusreprezentantul companiei.

Grupul este format din cinci firme, respectiv producătorul debaterii Rombat Bistriţa, Rebat Copşa Mică, cu activităţi derecuperare a plumbului din acumulatorii uzaţi, Rombat CentruComercial, care adminstrază nouă depozite cu vânzare deacumulatori, Rombat Automobile, dealer Volkswagen în Bistriţa şiVila Rombat, unitate de cazare în staţiunea Sângeorz-Băi.

În prezent, Rombat Invest derulează sau are în proiect mai multeinvestiţii, printre care extinderea capacităţii de producţie debaterii, cea de prelucrare a acumulatorilor uzaţi şi extragereaplumbului din aceştia şi construcţia mai de microhidocentralepentru asigurarea unei părţi din consumul de energie electrică,proiecte în valoare totală de aproximativ 25 milioane euro.

În cadrul grupului lucrază aproape 700 de angajaţi.

Grupul Rombat Invest Bistriţa este controlată de 50 de persoanefizice, cele mai mari deţineri având Dorel Goia (29,54%) şi IoanRepede, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie alcompaniei (8,03%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO