Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile furnizorului de soluţii informatice Brinel au crescut în 2010 cu peste 60%

Autor: Razvan Craciun

12.05.2011, 11:37 99

"Principala realizare din 2010 a fost revenirea pe creştere. În2009 eram la începutul recesiunii, instituţiile puteau amâna fărăriscuri investiţiile pentru câteva luni, activitatea economicăscădea, iar companiile se puteau descurca fără noi investiţii cuceea ce aveau deja. 2010 nu a adus multe lucruri noi ca sădetermine schimbarea, dar (...) s-a schimbat percepţia, a începutdin nou piaţa sa funcţioneze. Peste 60% creştere an la an ne-a datîncredere şi ne-a permis să ieşim din zona incertitudinilor", adeclarat agenţiei MEDIAFAX Marcel Borodi, directorul companiei şipreşedintele Brinel.

El a subliniat că profitul a fost obţinut în principal princontrolul atent al costurilor.

"Am reuşit sa controlăm costurile şi să finalizăm anul cuprofit. Cursul fiind stabil, iar dobânzile suportabile, pericolulvenea mai ales din partea riscului de insolvenţe care să afectezeclienţi sau furnizori de-ai noştri. (...) Atacarea cu succes aproiectelor complexe cu o componentă soft şi servicii a fost un altfactor de succes", a afirmat preşedintele Brinel.

În 2010, soluţiile integrate şi proiectele complexe au generatcirca 50% cifra de afaceri din 2010.

"E primul an în care atingem acest prag. În 2011 sperăm sămajorăm acest procent şi mai mult", a arătat preşedinteleBrinel.

Pentru 2011, compania are ca obiectiv să menţină creştereaafacerilor şi să obţină profit.

"Ne propunem sa continuăm creşterea (pentru 2011 - n.r.). Piaţainternă îşi revine mai încet şi nu ne aşteptăm la un procent decreştere mai mare de 10%-15%. La începutul anului sperăm mai mult,dar semnalele sunt moderat pozitive. Vom menţine profitabilitateapozitivă şi în 2011, dar cu o singură cifră", a arătat Borodi.

În primul trimestru din acest an, veniturile Brinel a crescut anla an cu 5%, iar profitabilitatea a avut o ajustare sezonierănegativă.

Grupul Brinel are în jur de 140 de angajaţi în centrele dinCluj, Sibiu, Oradea şi Bucureşti.

"Am facut angajări în 2010 şi vom mai face şi în acest an.Suntem mereu în căutare de oameni cu competeţe înalte în IT şi cu oatitudine potrivită unui mediu dinamic şi competitiv. Vom angaja încontinuare specialişti software (Oracle, Microsoft), manageri deproiecte informatice, consultanţi de business şi ingineritehnico-comerciali pentru promovarea soluţiilor noastre. Vom măriechipa în zona de vânzări şi software, cu cel puţin 25 despecialişti. (...) Dezvoltarea potenţialului uman va fi şi pentruanii următori o direcţiestrategică a Brinel", a spus Borodi.

De asemenea, grupul este interesat de extinderea activităţii pepiaţă.

"Activitatea principală în zona de solution provider/ integrarede sisteme informatice ne determină să ne uităm cu atenţie laposibile ţinte de achiziţie. Firme cu soluţii de nişă bineconsolidate în piaţă sunt de interes. Aceste procese sunt lente şipentru a fi reuşite depind de foarte mulţi factori. Credem că înurmătorii ani vom consolida această activitate şi mai bine", asubliniat oficialul companiei.

El a arătat că, în prezent, Brinel urmăreşte gestionarea optimăa resurselor pe care le are şi dezvoltarea afacerii în locaţiiledin ţară unde este prezent.

"Piaţa oferă contextul potrivit iar noi deţinem atâtinstrumentele, cât şi competenţele necesare pentru a ne asiguracreşterea şi stabilitatea în cel de-al treilea deceniu al exitenţeigrupului", a mai spus Borodi.

Brinel a fost înfiinţată în anul 1991 şi produce şiimplementează soluţii la cheie, prin integrarea de software,hardware, echipamente de reţea şi comunicaţii. Compania estecontrolată de familia Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO