Mediafax.biz Exclusiv

Ambient: Am avut şi varianta insolvenţei, dar am mers înainte

Autor: Cristi Moga

05.06.2011, 19:36 400

În2010 compania a avut o cifră de afaceri de 105 mil. euro şi în jurde 1.200 de angajaţi, cu mult sub nivelul maxim atins în 2008 cândvânzările au trecut de 230 mil. euro, iar în firmă lucrau 2.500 deoameni. "Varianta insolvenţei a fost pusă pe masă, dar nu a fostagreată de către bănci", a spus Liviu Voicu, directorul financiaral companiei.

Astfel, compania controlată de Ioan Ciolan, funcţionează cu"frâna trasă" pe partea de investiţii cel puţin până în lunaseptembrie, termenul limită până la care ar trebui să îşirestructureze datoriile de 70 de milioane de euro pe care le arecătre şapte bănci. BCR, Piraeus şi Alpha Bank sunt principalii treicreditori, cu o pondere de aproape jumătate din expunerea bancarăasupra companiei, respectiv 30-35 mil. euro. Alte bănci, precum BRDşi Bancpost, au ales să îşi restructureze datoriile prin operaţiunide tip sale and lease-back, prin care au preluat proprietăţiimobiliare non-core ale Ambient pe care le-au închiriat apoi cătrecompanie pe perioade de şapte-zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO