Mediafax.biz Exclusiv

ANAF vrea înăsprirea amenzilor în schimbul sancţiunilor penale, pentru a recupera mai rapid banii

Autor: Marius Radu - Mediafax

14.03.2011, 19:11 13

Scopul acestor măsuri, care vor fi discutate cu reprezentanţiiMinisterului Justiţiei, este de a pune accent pe o colectare câtmai rapidă a prejudiciilor la bugetul de stat.

"Trebuie mai întâi să se colecteze banii, apoi să fie pedepsiţivinovaţii", se arată în raportul ANAF privind activitatea din 2010şi angajamentele stabilite pentru acest an.

La capitolul angajamente, ANAF îşi mai propune intensificareaacţiunilor de verificare a preţurilor de transfer, înfiinţarea aopt administraţii fiscale regionale şi 41 administraţii judeţene,arondate regional, şi transformarea în direcţie specializată aserviciului înfiinţat în anul 2010 pentru analiza persoanelorfizice cu venituri mari.

Alte obiective se referă la concentrarea eforturilor decolectare pe arieratele mari şi recente, unificarea sistemului deadministrare a creanţelor persoanelor fizice cu sistemul deadministrare a creanţelor persoanelor juridice şi realizareaprocedurilor de comunicare electronică a adreselor de înfiinţare apopririi asupra conturilor bancare ale debitorilor.

De asemenea, autoritatea fiscală are ca obiectiv întărireacontrolului la frontieră, în special a celei de Nord şi Est şi învama port Constanţa‐Agigea Sud şi doreşte construcţia unui punctvamal Halmeu‐Diakovo, la graniţa cu Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO