Mediafax.biz Exclusiv

Apple iPad 2 intră oficial în România. Reţeaua iStyle vine cu preţuri sub piaţa gri

Apple iPad 2 intră oficial în România. Reţeaua iStyle vine cu preţuri sub piaţa gri

Autor: Adrian Seceleanu

24.06.2011, 00:05 1723

"Dacă totulmerge bine şi nu vom avea probleme cu stocurile ar trebui să vindemcâte 400 de unităţi pe lună. Vom veni cu preţuri «civilizate», subcele practicate până acum pe piaţa gri", a spusPopeneciu.

"Sperăm să vindem înacest week-end tot stocul pe care îl avem, de câteva sute deunităţi".

Ea a precizat, spre exemplu, că tableta iPad2 de 16 GB cu conectitivitate WiFi, care a apărut iniţial înRomânia în martie la mai mulţi retaileri locali la preţul de 2.500de lei va fi disponibilă în reţeaua iStyle la 2.099 lei."Cei care s-au grăbit auplătit şi 100, 200 de euro mai mult".

Tableta iPad 2 va fi disponibilă în Româniape canale oficiale ale Apple începând de vineri, în mai multemagazine, simultan de la o anumită oră - în conformitate cucerinţele stricte impuse de firma americană, conform unui anunţ alApcom, singurul distribuitor oficial al Apple pe piaţalocală.

Tableta iPad 2 va fi disponibilă înmagazinele iStyle şi la retailerul online eMag şi cu servicii dedate mobile prepay de la Vodafone, potrivit unui anunţ aloperatorului, care nu a oferit detalii despre ofertă. Odată cuintrarea oficială a iPad în România, reţeaua iStyle va oferi şiservice pentru acest produs.

"Până acum nu aveam voie să facem acestlucru, în conformitate cu cerinţele Apple, care nu ne permite săoferim service pentru produsele care nu au fost lansate oficial înRomânia", spune Dora Popeneciu.

Ea compară situaţia cu cea în care opersoană aduce în România pe cont propriu un model "exotic" deautoturism, care nu e vândut oficial de producător pe piaţalocală."Cum poţi sărepari ceva dacă nu ai piesele originale şi acces laknow-how?".

Reţeaua iStyle a început să vândă din lunaaprilie şi iPhone împreună cu Vodafone.Rezultatul? "Vânzările au fost foarte bune,de câteva sute de unităţi", spune managerul iStyle.

Ea estimează că, luând în calcul vânzărilede accesorii, în România sunt "cu mult" peste 300.000 de telefoaneApple.

Directorul reţelei iStyle estimează că pânăîn prezent românii au cumpărat aproximativ 30.000 de tablete iPad,iar interesul continuă să fie ridicat pentru acesteproduse.

"Sperăm să relansăm odată cu iPad interesulpentru achiziţii, chiar dacă suntem în perioada deconcedii".

În primele cinci luni ale anului compania aînregistrat vânzări de 2,5 mil. euro, în creştere cu 7% faţă deanul precedent, prin cele patru magazine.Pe lângă cele trei magazine din Bucureşti şicel din Cluj, iStyle negociază extinderea şi în alte locaţii, fieîn mall-uri, fie în spaţii stradale.

"Vom merge acolo unde sunt clienţii,negociem pentru ambele tipuri de spaţii. Trebuie să ne extindem,avem marfă pe care trebuie să o expunem".

Compania este în discuţii şi cu BRD SocieteGenerale pentru implementarea unei soluţii de achiziţii în rate aproduselor Apple.

"Clienţii pot achiziţiona acum produse înrate şi prin intermediul unui card de la Raiffeisen, dar nu toatălumea vrea să aibă card".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO