Mediafax.biz Exclusiv

Asus România estimează creşterea afacerilor cu 40% în acest an

Autor: Razvan Craciun

04.04.2011, 14:46 16

"În 2011, intenţionăm să depăşim ca şi cifră de afaceri valoareade 60 milioane dolari, având ca bază atât creşterea pieţei IT dinRomânia, cu 10-15%, majorarea cotei de piaţă pe toate produsele pecare le promovam în acest moment, cât şi lansarea de produse noi",a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Ciprian Donciu, director devânzări al Asus România.

La începutul anului, compania estima pentru 2011 afaceri de 50milioane euro, însă evoluţia pieţei IT din primul trimestru adeterminat reprezentanţa Asus să modifice în sens pozitivobiectivul financiar.

În 2010, afacerile Asus România au avansat cu peste 15% faţă deanul anterior, la 42,5 milioane dolari.

Pe piaţa locală, Asus furnizează o gamă largă de produse IT,respective sisteme portabile, componente pentru desktop (plăci debază, plăci video, unităţi optice, plăci de sunet, tunere TV),monitoare LCD şi LED, produse de reţelistică, media playere,servere şi accesorii.

"În aceste condiţii, monitorizăm în paralel fiecare segment depiaţă, obiectivul nostru fiind să ne impunem ca prim brand pefiecare categorie în parte. Dacă vorbim strict de cifra de afaceri,sistemele portabile au cea mai mare contribuţie (în afacerilecompaniei - n.r.)", a mai spus Donciu.

Anul trecut, Asus a comercializat pe piaţa românească peste80.000 de PC-uri portabile, 20.000 de monitoare şi 60.000 de plăcide bază.

"În total, vorbim de 280.000 de produse Asus, din toatecategoriile enumerate mai sus", a mai spus directorul de vânzări alreprezentanţei producătorului taiwanez de PC-uri.

Recent, Asus a lansat tableta PC cu tastatură detaşabilăTransformer, care va fi disponibilă în România din a doua jumătatea lunii mai, preţurile variind, în funcţie de configuraţie, între1.799 lei şi 2.599 lei.

Grupul taiwanez a deschis în 2008 un birou în România, care seocupă şi de piaţa din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO