Mediafax.biz Exclusiv

Bentley se retrage temporar de pe piaţă

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2011, 19:39 15

Marca britanică, lansată iniţial în a douaparte a anului 2008, devine astfel primul brand de lux care seretrage din România pe fondul scăderii puternice a pieţei autolocale, care în doi ani s-a micşorat cu mai bine de70%.

"Porsche Holding a luat decizia de a muta vânză rile mărcii Bentley din Ro mânia în Austria, până în mo mentulinaugu rării noului show room şi ser vice din centrul Pipera 2.Clien tul care vine aici va fi consiliat de noi, dar vânzareaefectivă se face prin colegii de la Viena", a declarat AdrianPascu, brand manager al mărcilor Porsche, Bentley şi Lamborghini încadrul Porsche România.

Anul trecut pe piaţa locală s-au înmatriculattrei automobile Bentley, potrivit statisticilor Poliţiei, înscădere cu 75% faţă de anul anterior.

În acelaşi interval Aston Martin nu a maivândut nicio maşină nouă în România, Rolls-Royce două faţă de 12noi în 2008, iar Maserati şapte maşini, în scădere cu 36% faţă deanul anterior. Singurele mărci din segmentul de lux care au crescutanul trecut au fost Porsche şi Ferrari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO