Mediafax.biz Exclusiv

Bowers, Allianz: Preţurile de pe piaţa asigurărilor auto sunt nesustenabile

Autor: Sorin Pâslaru

25.08.2011, 12:43 230

"Nu suntem mulţumiţi de ceea ce se petrece pe piaţa asigurărilor auto, unde preţurile au scăzut prea mult. În curând câteva companii care acum vând poliţe cu prime prea reduse pentru a-şi acoperi costurile vor avea probleme şi nu-şi vor putea plăti daunele. Preţurile de pe piaţă sunt nesustenabile ", a spus Bowers.

În cazul asigurărilor auto, numai cheltuielile operaţionale (salarii, sedii, costurile cu daunele) reprezintă 70% din total, iar comisioanele se ridică la 25-27%, deci marja de profitabilitate ori este foarte redusă, ori nu există, susţine oficialul Allianz.

Bowers afirmă că, pe termen mediu, segmentele cu cel mai important potenţial de creştere sunt cel al asigurărilor de viaţă şi cel de economisire.

"Oamenii sunt preocupaţi de viitor, ce se va întâmpla în economie şi decid să economisească mai mult ca urmare, se gândesc mai mult la protecţia lor şi a familiilor lor. Obiectivul este ca de acum să ne dezvoltăm într-o mult mai mare măsură pe alte pieţe decât cele de asigurări auto.", a explicat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO