Mediafax.biz Exclusiv

BRD a recrutat din interior noul şef al polului comercial

BRD a recrutat din interior noul şef al polului comercial

Autor: Liviu Chiru

06.02.2011, 18:21 82

El gestionase operaţiunile comercialeale reţelei din 2003, plecarea sa venind ca o surprinză.

Cosmescu lucrează în cadrul BRD din august 2003, deţinând maimulte poziţii de management, printre care şi pe cea de director alDirecţiei Internaţionale.

Numirea ei la conducerea polului era vă zută ca "naturală", însăîn pe rioada interimatului au fost luate în considerare şi altecandidaturi.

Din poziţia de director comercial, ea va coordona operaţiunilede retail (acoperind clienţii individuali, dar şi firmele cuafaceri de până la 50 de milioane de euro anual) şi îi va raportadirect vicepreşedintelui Sorin Popa. BRD are una dintre cele maimari reţele teritoriale, cu 930 de unităţi şi un portofoliu de 2,5milioane de clienţi. Roxana Cosmescu este soţia lui AdrianCosmescu, directorul adjunct al Direcţiei Supraveghere din BancaNaţională.

Aceasta este una dintre puţinele schimbări apărute în linia adoua de management din BRD în ultimii ani, francezii având unadintre cele mai stabile echipe din acest punct de vedere. Odată cunumirea lui Cosmescu, mai mulţi directori de departamente dinsubordinea sa au fost schimbaţi.

Anul trecut s-au produs însă două schimbări la vârf, franceziiaducându-l pe postul de preşedinte-director general pe Guy Poupet,după ce Patrick Gelin şi-a încheiat mandatul.

Totodată, Herve Barbazange, care deţinea postul de directorgeneral adjunct, responsabil cu strategia şi marketingul, s-aretras din func- ţie, în locul său fiind adus un alt managerfrancez.

Din echipa de conducere mai fac parte trei directori generaliadjuncţi: Petre Bunescu (care deţine funcţia de la preluarea bănciide către Société Générale), Sorin Popa şi Claudiu Cercel, promovatîn toamna lui 2008 de pe poziţia de director al polului pieţefinanciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO