Mediafax.biz Exclusiv

Britanicii de la Endava angajează 200 de softişti

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2011, 19:05 35

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră deafaceri de 5,8 mil. euro, în creştere cu 58% faţă de anul anterior,în timp ce afacerile Endava la nivel de grup au ajuns la circa 27mil. euro.

Endava are peste 600 de angajaţi în MareaBritanie, SUA, România şi Republica Moldova, circa 300 dintreaceştia lucrând în sediile companiei din Cluj-Napoca, Iaşi şiBucureşti. Endava intenţionează să crească numărul angajaţ ilor dinRomânia la 500 de persoane până la finele acestuian.

Potrivit reprezentanţilor companiei de IT,extinderea operaţiunilor în România este determinată în principalde iniţierea unor noi proiecte cu c l i e n ţ i străini. În prezentprintre clienţii Endava România se numără IMG Worldwide, Caldbury,ITV, UBS, NYSE Euronext, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, AegonLife sau BRD Fond de Pensii.

Vânzările interne ajung în momentul de faţă lacirca 30% din totalul cifrei de afaceri a EndavaRomânia.

"La Cluj dispunem de cel mai mare centruoperaţional Endava, aici fiind concentrate capabilităţile noastrede management pentru România. În acest moment avem deschise circa50 de poziţii la Cluj şi sperăm ca până la finele anului să trecemde 250 de oameni. Strategia noastră pe termen lung este să avem înEuropa de Est mai multe locaţ ii de până la 400 de oameni fiecare",a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Metzger, directorexecutiv al Endava România.

Compania caută în principal programatori Javaşi .NET, care să lucreze în proiecte de dezvoltare software pentruclienţi din sectorul financiar-bancar.

În România, în afară de cei aproape 200 deingineri software de la Cluj, compania a mai angajat circa 100 depersoane în noul sediu, inaugurat în toamna anului trecut laIaşi.

Birouri în proiectul luiDascălu

Compania a închiriat circa 2.000 mp de spaţiide birouri în centrul Iaşiului, în complexul Palas, administrat deIulius Group, companie controlată de Iulian Dascălu. ConducereaEndava România spune că va continua extinderea activităţilor înRomânia prin inaugurarea în acest an a unui nou centru înBucureşti. Investiţiile Endava România planificate pentruurmătoarea perioadă prevăd dezvoltarea infrastructurii, pregătireaangajaţilor şi ambientarea spaţiilor de lucru. Reprezentanţ iicompaniei au spus că au în vedere creşterea spaţiului de birouri decare dispun în România la peste 5.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO