Mediafax.biz Exclusiv

Building Astrom, gata să semneze un contract în Algeria

Autor: Andreea Neferu

19.10.2011, 11:03 273

"Suntem spre finalizarea unui contract în Algeria, pentru construirea de hale industriale. Încă nu e definitivat contractul şi nu ştiu exact suma, dar trece de 10 milioane de euro. Urmează să-l semnăm în perioada următoare", a declarat pentru ZF Marian Drăgoi, unul dintre acţionarii Building Astrom.

Nu este însă pentru prima oară când constructorul câştigă contracte pe pieţele externe, fiind, spre exemplu, prezent începând de anul acesta în Maroc, cu un contract de 34 mil. euro pentru construirea a 12 blocuri de apartamente, cu patru etaje.

De asemenea, compania vrea să se întoarcă şi pe piaţa din Libia, unde a finalizat deja un contract de 3 milioane de dolari, pentru care însă nu a încasat banii din cauza izbucnirii conflictelor în această ţară. "În Libia, acum încep să se liniştească lucrurile. Nu avem ceva concret, dar am înţeles că într-o lună se poate merge acolo. Am păstrat legătura cu partenerii de acolo, sunt şanse mari să ne recuperă m banii, chiar zilele trecute am primit un email în această privinţă." În România, Building Astrom este unul dintre constructorii centrului Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu, unde lucrează la pista de încercări, care ar urma să fie gata la sfârşitul anului.

Deşi lucrează deja la proiecte pe pieţele externe, Drăgoi spune că acestea se vor reflecta cel mai bine în afacerile de anul viitor. În 2010, compania a înregistrat afaceri de 42,4 mil. lei (peste 10 mil. euro), însă deşi nu are o estimare privind businessul de anul acesta, Drăgoi spune că în mod sigur afacerile vor depăşi nivelul de anul trecut. "E mai bine decât anul trecut. Cele mai mari proiecte rămân în continuare cele de pe pieţele externe. În România nu prindem contracte mai mari de 1-2, maxim 5 mil. euro".

Compania se mai uită şi către piaţa irakiană şi cea qatareză, potrivit unor declaraţii anterioare ale antreprenorului argeşean şi, întrebat dacă vrea să încerce şi alte pieţe, Drăgoi a spus că deocamdată nu. "Momentan sunt suficiente pieţele pe care ne aflăm. Nu te poţi răspândi nici prea mult." Cu toate acestea, Drăgoi a afirmat că piaţa românească nu poate fi comparată cu cea algeriană, irakiană sau libiană din perspectiva potenţialului de construcţii, în condiţiile în care în aceste ţări se încep lucrări pe bandă rulantă. Qatar, una dintre ţările vizate de Building Astrom, reprezintă un magnet pentru firmele de construcţii, având în vedere că în 2022 ţara urmează să găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal, eveniment care va stimula investiţiile atât în infrastructură, cât şi în alte sectoare ale construcţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO