Mediafax.biz Exclusiv

Cetelem îşi menţine obiectivul de a trece pe profit în 2011

Autor: Ciprian Botea

16.03.2011, 14:49 37

În 2009,pierderea brută a companiei a fost de 56,6 milioane lei (13,4 mil.euro), arată datele de la Registrul Comerţului.

"Am fost foarte aproape să obţinem un rezultat pozitiv în2010 şi ne-am menţinut obiectivul de a trece pe profit anulacesta", a declarat Gilles Zeitoun, directorul general Cetelem. Elnu a precizat valoarea pierderii de anul trecut.

Potrivit lui Zeitoun, ritmul de creştere al împrumuturilorneperformante s-a redus cu 40% pe parcursul anului trecut după unavans semnificativ în 2009, deoarece compania şi-a înăspritstandardele de creditare şi şi-a îmbunătăţit procesul de colectarea creanţelor.

"Din2009 ne-am înăsprit condiţiile de creditare, iar împrumuturileacordate în ultimii doi ani au o calitate foarte bună.", a spusşeful Cetelem.

Firma,controlată de grupul francez BNP Paribas, şi-abugetat o creştere cu 25% a finanţărilor noi în 2011 şi mizează înspecial pe cardurile de credit şi pe împrumuturile solicitateonline.

"Piaţacreditelor de consum a început să crească din nou anul trecut, darcreşte lent. În cazul Cetelem, vânzările de credite noi au fost maimari decât ne-am propus iniţial datorită activităţii pe segmentulde carduri", subliniază Zeitoun.

El a adăugat că va miza în continuare pe cardurile decredit şi pe vânzarea de credite online, având în vedere că aceastăstrategie începe să dea rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO