Mediafax.biz Exclusiv

Choice Management and Consulting: Pentru securizarea unui director de HR valoros companiile plătesc salarii de 7000-15.000 euro pe lună

Autor: Adelina Mihai

16.01.2012, 12:48 196

"Cele mai mari provocări ale unui director de HR care lucrează într-o companie de top sunt, printre altele, recrutarea de specialişti bine calificaţi, retenţia oamenilor cu potenţial/talentaţi, dar şi setarea politicii de salarizare, de compensaţii şi beneficii", explică Anca Podoleanu, managing partner al firmei de consultanţă în management Choice Management and Consulting.

De aceea, companiile sunt nevoite să-i securizeze cu salarii foarte mari, pe care adesea le primesc executivii care au funcţii de director general sau country manager.

"Nu cred că există o formulă secretă a succesului. Ce pot spune este că din cele câteva exemple pe care le avem în România un HR manager care a venit din alt departament a avut mult mai mult succes decât, să zicem, un HR manager «pur». Consider că elementul diferenţiator este gândirea de business. HR este o ştiinţă, poate fi învăţată şi trebuie învăţată de toţi managerii care au oameni în subordine. Deci, trecerea la un rol de HR manager pentru o astfel de persoană este un pas uşor de parcurs. Un HR manager «pur» trebuie să facă un salt către gândirea de business. Pentru mulţi, acest pas este mai dificil", crede Podolean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO