Mediafax.biz Exclusiv

City Mall are şef nou. În februarie va fi scos la vânzare

Autor: Cristi Moga

23.01.2011, 19:30 20

CB l-a pus la conducerea mallului pe AlinDumitraşcu, fost operations coordinator în cadrul centruluicomercial Plaza România din Bucureşti, în timp ce MihaiAgaficioaia, cel care a condus mallul în ultimii doi ani şijumătate, a părăsit firma "voluntar".

"Aveam nevoie de un manager de mall, cinevacare să ţină problemele în mână, deoarece erau probleme deadministrare. La începutul lui februarie vom avea aprobatăstrategia de vânzare şi vrem ca în 6 luni - un an să găsim uncumpărător", a declarat pentru ZF Radu Lotrean, asociat coordonatoral CITR.

City Mall a colaborat cu majoritatea firmelorde consultanţă, ultimul contract fiind cu cei de la Cushman &Wakefield. În prima jumătate a anului trecut profitul operaţionalal Victoria Holding, proprietarul proiectului, a scăzut cu 90%,fapt ce a atras intrarea în incapacitate de plată şi ulteriorfalimentul.

"În City Mall am fost solicitaţi pentru consultanţă în ceea ce priveşte mixul de chiriaş i şi închirierea despaţii. Vom încerca să atragem toţi retailerii interesanţi de pepiaţă", a declarat Valentin Ilie, CEO alCB.

Casa de Insolvenţă Transilvania va colaborapentru vân zarea City Mall cu toate firmele de consultanţăimobiliară de pe piaţă, aceasta fiind una dintre cerinţele băncilorcreditoare.

UniCredit şi Bancpost au o expunere de peste40 mil.euro pe acest proiect şi îşi propun să recupereze "cea maimare parte" din sumă.

"Avem deja patru-cinci clienţi care ne-auabordat pentru achiziţia City Mall deoarece orice investitor careaude de un preţ la 20-30% din valoarea iniţială (australienii de laAPN au cumpărat în 2006 mallul pentru mai mult de 100 mil. euro -n.red.) devine interesat de subiect", explică Radu Lotrean, asociatcoordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania(CITR).

CITR a mai vândut anul trecut un mall intratîn faliment - Tiago Oradea - proiect achiziţionat de către omul deafaceri Gabriel Popoviciu prin intermediul firmei Shopping CenterHolding.

Reprezentanţii lichidatorului judiciar spun căretailerii din cadrul mallului plătesc în continuare chiriilestipulate în contracte şi doar 1-2 chiriaşi şi-au manifestatintenţia de a părăsi proiectul încă dinainte de intrarea înfaliment.

City Mall a fost inaugurat în 2005, astfel căanul trecut au expirat o bună parte din contractele semnate pe operioadă de cinci ani cu primii retaileri. Cu principalii chiriaşiînsă contractele au fost prelungite, astfel că situaţia gradului deocupare rămâne stabilă.

Principalii chiriaşi ai proiectului suntsupermarketurile Billa şi Primăvara, retailerul de electronice şielectrocasnice Domo, Benvenuti, Diverta sau SpriderStores.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO