Mediafax.biz Exclusiv

CNSC a anulat licitaţia Poştei Române pentru un sistem informatic de 14,9 mil.euro

Autor: Adrian Dumitrache

20.04.2011, 12:22 17

Ulterior, în baza deciziei CNSC, autoritatea contractantă aanulat procedura de atribuire a contractului la 30 martie, cândurma să expire termenul limită de depunere a ofertelor.

Anunţul de participare a fost publicat la 16 februarie.

Licitaţia a fost contestată de ITC - Institutul pentru Tehnicăde Calcul, Tehno Team Construct, Master Telecom, RomusTrading&Development Ltd, Co-Operativ Services, DIM Soft şiCabinetul individual de avocat "Năstase Gabriel Constantin".

Prin documentele depuse, cele şase firme şi cabinetul deavocatură au solicitat constatarea caracterului incomplet şirestrictiv al caietului de sarcini, precum şi obligarea autorităţiicontractante la anularea în parte a documentaţiei de atribuire şila adoptarea unor măsuri de remediere, în sensul refaceriiacesteia.

În subsidiar, contestatarii au solicitat CNSC obligareaautorităţii contractante la anularea prezentei proceduri deachiziţie publică.

Prin această licitaţie, Compania Naţională Poşta Română (CNPR)urmărea implementarea unui instrument care să ajute managementuloperatorului poştal în conducerea afacerilor, prin crearea unuisistem informaţional care să optimizeze funcţionarea tuturorstructurilor organizatorice.

"Acest sistem (...) va oferi eficienţă şi eficacitate întregiiactivităţi a CNPR, constituind în acelaşi timp un furnizor de datecorecte, complete şi în timp real pentru aplicaţiile de suport aldeciziilor", se preciza în caietul de sarcini al licitaţiei.

Potrivit documentului, din punct de vedere al sistemelorinformatice, portofoliul actual al CNPR este diversificat şieterogen, aplicaţiile fiind în mare măsură dezvoltate intern şiacoperind parţial procesele de afaceri ale companiei.

"Automatizarea parţială a proceselor de afaceri precum şiinterfaţarea redusă a aplicaţiilor generează o serie de dificultăţiîn gestionarea centralizată, unitară, eficientă şi eficace acompaniei", se mai spunea în caietul de sarcini.

La licitaţie puteau depune oferte societăţi a căror cifră mediede afaceri pe ultimii trei a fost egală sau mai mare de 20 milioanede euro.

Potrivit caietului de sarcini, ofertele care depăşeau valoareaestimată urmau să fie descalificate.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune deo reţea teritorială de peste 7.100 de oficii poştale, din care1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea suntincluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Săptămânal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteripoştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu oparticipaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% dincapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO