Mediafax.biz Exclusiv

Compania care a câştigat 10% din contractele acordate de CNI vede afaceri în scădere cu 36%

Autor: Laurentiu Cotu

28.11.2010, 19:17 26

Compania a câştigat începând din 2007 până în luna mai 2010aproape 10% din contractele atribuite de Compania Naţională deInvestiţii (CNI), intrând în atenţia publică.

Compania a luat lucrări în valoare totală de 153 mil. lei (circa36 mil. euro). În această perioadă CNI a încheiat contracte cu ovaloare totală de aproape 1,5 mld. lei, potrivit unor informaţiianterioare ale ZF.

Doar în acest an MBS a primit un contract de 94 mil. lei(aproximativ 22 mil. euro) pentru construirea unui complex olimpicde înot în Otopeni şi un contract de 35 mil. lei (8 mil.euro)pentru modernizarea infrastructurii de acces din localitateaRăchiţele (locul de naştere al premierului Boc), judeţul Cluj.

"Sperăm într-o uşoară revenire a pieţei construcţiilor în 2011,care să ne ofere posibilitatea realizării cifrei de afaceri de anultrecut. Am luat în calcul existenţa finanţării unor proiectedemarate deja, apariţia unor noi investiţii, precum şi o mai bunăabsorbţie a fondurilor europene", a declarat pentru ZF TransilvaniaAdrian Bîlă, director executiv al MBS Group.

Compania desfăşoară lucrări de antreprenoriat general îndomeniul construcţiilor civile şi industriale, proiectare,consultanţă şi management de proiect, amenajări de parcuri pentrucopii, execuţie de bazine de înot competiţionale, printreproiectele realizate până în prezent de MBS Group numărându-se şicompexul Gran Residencia din Otopeni şi bazinul olimpic dinOradea.

"Estimăm că anul 2011 va debuta cu o stagnare din punctul devedere al investiţiilor publice şi private, însă existăposibilitatea unei uşoare creşteri a proiectelor începând din adoua parte a anului viitor. Avem în prezent 100 angajaţi, amefectuat angajări şi în acest an însă mult sub planul propus în2008, când piaţa construcţiilor încă prospera", a mai spusBîlă.

Printre clienţii companiei se numără Vitra Real Estate Otopeni,Mico Total Distribution Bucureşti, Club sportiv Olimpia dinBucureşti, primăriile din Oradea, Braşov şi Sovata, CompaniaNaţională de Investiţii (CNI).

"Planurile noastre de investiţii şi dezvoltare prevădachiziţionarea de noi echi pamente, precum şi amenajarea unui sediuîn zona industrială a municipiului Turda, ce va dispune de spaţiide birouri, spaţii de depo zitare şi locuri pentru parcul deutilaje" Compania MBS Group a fost înfiinţată în anul 2003 înTurda, judeţul Cluj, cu domeniu principal de activitate lucrări deconstruire a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Acţionariicompaniei sunt Gabriel Silagyi cu o participaţie de 60%, LucianGheorghe Baciu şi Cristian Septimiu Medrea cu câte 20% din acţiunifiecare.

"Sperăm într-o uşoară revenire a pieţei construcţiilor în 2011,care să ne ofere po sibilitatea realizării cifrei de afaceri deanul trecut. Am luat în calcul existenţa finanţării unor proiectedemarate deja, apariţia unor noi investiţii, precum şi o mai bunăabsorbţie a fondurilor europene", a declarat Adrian Bîlă directorexecutiv al MBS Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO