Mediafax.biz Exclusiv

Constructorul stadionului din Cluj vede semne bune în economie: Multe companii străine au decis să-şi extindă fabricile

Constructorul stadionului din Cluj vede semne bune în economie: Multe companii străine au decis să-şi extindă fabricile
20.02.2011, 19:23 36

Pebaza acestor contracte, businessul CON-A s-a majorat cu peste 30%,la 44 mil. euro. "În condiţiile în care în portofoliul nostru seregăsesc peste 24 de fabrici construite de-a lungul celor 20 de anide existenţă, am fost solicitaţ i de foşti clienţi să extindemaceste construcţ ii. Totodată, am câştigat noi contracte pentrurealizarea unor hipermarketuri", a declarat pentru ZF TransilvaniaMircea Bulboacă, proprietarul grupului de firmeCON-A.

Pentru anul în curs, compania şi-a bugetat ocreştere a afacerilor de până la cel puţin 45mil.

euro. Conform site-ului MinisteruluiFinanţelor, firma sibiană a încheiat anul 2009 cu o cifră deafaceri de peste 123,3 mil. lei (circa 30 mil.euro).

Bulboacă este alături de Gheorghe Călburean(proprietarul companiei de foraj şi construcţ ii Dafora Mediaş),Ilie Carabulea (deţine holdingul Atlassib şi controlează BancaCarpatica), Ilie Vonica de la Polisano sau Ioan Ciolan de laAmbient printre cei mai bogaţi antreprenori dinSibiu.

Potrivit omului de afaceri sibian MirceaBulboacă, anul trecut piaţa lucrărilor de construcţ ii a scăzut cucel puţin 15% faţă de anul anterior, însă pentru următoareaperioadă de timp acesta estimează o stagnare a pieţei, cu oposibilă creştere începând din a doua parte a anului. ProprietarulCON-A spune că primele semne de dezmorţire a businessului au apărutla jumătatea anului trecut, când foştii clienţi ai companiei audecis să-şi extindă capacităţile deproducţie.

Printre lucrările realizate de constructoruldin Sibiu în ultimii ani se numără fabrica de senzori electroniciWenglor, fabrica de saltele poliuretanice Poliflex, unitatea deconfecţionare a tapiseriilor auto Faurecia, unităţile de producţ iedin România ale Brandl, Marquardt Schaltsysteme, Kromberg&Schubert (finalizată în 2007), Wittenstein sau Ruukki (terminată în2007).

Anul trecut de exemplu, producătorul german decomponente electronice pentru industria auto MarquardtSchaltsysteme SCS şi unul dintre clienţii CON-A a realizatinvestiţii în vederea creşterii cu 50% a suprafeţei de producţie şia birourilor.

Totodată, pe segmentul de spaţii comercialeCON-A a realizat pentru Bel Rom complexele comerciale din Sibiu,Târgu-Mureş, Bacău, Brăila şi Deva, magazinele Carrefour din Sibiu,Brăila, Deva, Bacău, centrele Real din Sibiu şi Bacău, plus o partedin unităţile Baumax, Media Galaxy, Plus, Mobexpert, Auchan sauCinema City.

"În prezent suntem în negocieri cu diverşiinvestitori şi aşteptăm rezultatele unor licitaţii la care amparticipat. La nivel de grup dispunem de peste 600 de angajaţi, încondiţiile în care anul trecut am crescut personalul cu 100 deoameni", a spus Bulboacă.

Sibienii au mai participat la construireahotelului Ramada din Sibiu, a sediului Băncii Carpatica, acentrelor auto Dacia, Renault, Nissan din Bucureşti, finalizând şidouă ansambluri rezidenţ iale, Dalia Turnişor şi BlocRusciorul.

Stadionul din Cluj, gata îniulie

CON-A mai este implicată alături de firmeleACI Cluj, Transilvania Construcţii, Dico şi Ţigănaş şi BogartConstruct în realizarea noului Stadion "Ion Moina" din Cluj,investiţie care se va ridica la 45 mil.euro.

Conform proiectului, constructorii trebuie săpredea stadionul până în luna iulie a acestui an, în condiţiile încare lucrările de construcţie au fost demarate în vara anului2009.

Pentru acest an sibienii şi-au propus investiţii de peste 2 mil. euro în mutarea şi modernizarea unor capacităţide producţie, după ce anul trecut au mai fost investiţi în aceastădirecţ ie circa 1 mil. euro.

În anii precedenţi crizei financiare, investiţiile anuale ale CON-A se ridicau la 7-8 mil. euro. Compania CON-Aface parte din grupul cu acelaşi nume, alături de firma Unimat,care comercializează materiale de construcţii.

Din grupul sibian de firme mai făcea parte şicompania Conambient, ai cărei acţionari erau CON-A şidistribuitorul de materiale de construcţ ii Ambient, însă la fineleanului trecut CON-A a ieşit din afacere.

A ieşit din parteneriatul cu IoanCiolan

Parteneriatul dintre Mircea Bulboacă,proprietarul CON-A, şi Ioan Ciolan, patronul Ambient, datează din2007, când s-a înfiinţat compania Conambient. Cel mai bun an alcompaniei a fost 2008, când Conambient a înregistrat afaceri de10,5 mil. euro şi ajunsese la 72 de angajaţ i. În prezent peaceastă firmă nu mai este activitate, iar denumirea se va schimbaîn Ambilogistic şi va rămâne în portofoliul companiei Ambient şi allui Ioan Ciolan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO