Mediafax.biz Exclusiv

Cornea, Can- Pack România: Circa 50%-60% din capacitate este contractată deja pentru export, cu circa 10% mai mult ca în 2011

Autor: Mirabela Tiron

17.02.2012, 13:18 301

"Exportăm în ţări îndepărtate precum Nigeria şi Pakistan. (...) Avem contractată circa 50%-60% din capacitate pentru export, cu circa 10% mai mult ca în 2011", a spus Cornea.

În prezent, Can-Pack România exportă doze către Nigeria, Maroc, Algeria, Tunisia, Slovenia, Grecia şi Turcia, cele mai importante trei pieţe fiind Turcia, Slovenia şi Kuweit, unde ajunge 70% din producţia exportată.

"Anul acesta avem comenzi de trei ori mai mari din Turcia. Am reuşit să consolidăm relaţiile cu această destinaţie. Aici exportăm doar cutii de bere, la fel ca în Slovenia.În Kuweit exportăm cutii de suc", a spus şeful Can-Pack.

În ianuarie compania a exportat cu 10% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, însă în februarie din cauza drumurilor blocate nu se vor mai atinge performanţe notabile, apreciază Cristian Cornea.

Directorul fabricii din România susţine că obiectivele pe 2011 au fost depăşite şi că premisele pe 2012 sunt la fel de bune, astfel că firma aşteaptă pentru anul acesta un rulaj de circa 72 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO