Mediafax.biz Exclusiv

Cred că ne putem aştepta la o reducere a dobânzii de referinţă în acest an, spune preşedintele Erste Asset Management

Autor: Roxana Pricop

25.05.2011, 13:45 101

"Înprima jumătate a anului trecut, când încă se resimţea o criză delichidităţi în piaţă, iar băncile se luptau în oferte pentrufidelizarea clienţilor, am negociat pentru activele fondului şi unnivel dublu decât l-ar fi putut obţine o persoană fizică. Începândînsă din a doua jumătate a anului dobânzile au intrat pe un trenddescendent care mă aştept să continue şi în acest an", a spusNeacşu.

Administratorul fondului BCR Monetar se aşteaptă ca scădereadobânzilor să continue şi în acest an, iar randamenteleînregistrate de fondurile monetare în 2011 confirmă acestlucru.

Niciunuldintre cele şapte fonduri monetare nu a adus investitorilor unrandament mai mare de 3% în acest an.

"Suntoptimist şi cred că ne putem aştepta la o reducere a dobânzii dereferinţă în acest an dacă profităm de fereastra de oportunitateapărută în prezent şi statul se ţine de cuvânt ", a conchisNeacşu.

BCRMonetar, administrat de Erste Asset Management, este cel mai marefond mutual de pe piaţa locală, după valoarea activelor nete aflateîn portofoliu şi după numărul de investitori atraşi, de peste65.000.

Lafinele anului trecut, depozitele bancare erau cele mai mariplasamente ale fondului, atrăgând 35% din activele de 1,4 miliardede lei pe care fondul le avea la finele lui 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO